Kookeet in Brugge: win een gastronomisch verwenweekend

Bij Brugge denk je misschien niet in de eerste plaats aan topgastronomie maar échte bourgondiërs weten beter: de historische stad is dé foodie bestemming bij uitstek. Naast bekroonde sterrenzaken, hippe lunchspots en authentieke bruine kroegen heeft Brugge ook een jaarlijks foodfestival: Kookeet. Dat krijgt dit jaar een net iets andere invulling dan de voorbije edities maar is daarom niet minder leuk. Ontdek er meer over hieronder en win je eigen gastronomisch verwenweekend in Brugge.

Kookeet in aangepast jasje

Tijdens Kookeet kun je gedurende één weekend de unieke creaties van meer dan 30 topchefs uit Brugge en het Brugse ommeland proeven. Dit jaar zouden ze hun 10e editie vieren op de historische site van het Grootseminarie, maar helaas strooide corona roet in het eten. Het festival ging de koelkast in tot september 2021 maar de organisatie bleef niet bij de pakken neerzitten.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kookeet zet dit jaar élk seizoen de culinaire rijkdom van Brugge in de kijker met een speciaal gecreëerd menu in de verschillende deelnemende restaurants. Op 25 en 26 september 2020 (herfst), 29 en 30 januari 2021 (winter), 23 en 24 april 2021 (lente) en 25 en 26 juni 2021 (zomer) neemt een Brugse chef naar keuze je mee op een verrukkelijke trip.

Bij de start van elk seizoen selecteert programmamaker Wim Lybaert drie typische seizoensproducten die passen bij het overkoepelende thema GROND. “Toen ik gevraagd werd als inspirator van Kookeet 2020, moest ik niet lang zoeken naar een thema. GROND, gespit, geploegd, gefreesd, verrijkt, ingezaaid, tot wasdom gebracht en weer naar rust geleid door onze producenten, mee met de cyclus van de natuur. Die GROND dus,” aldus Lybaert.

Foto: © Ann-Sophie Deldycke

Voor de herfst selecteerde Wim seizoensvis (vangst van de dag), appel en groenlof. De Brugse topchefs gaan telkens met de voorgestelde producten aan de slag en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu dat je op 25 en 26 september bij hen kunt gaan proeven.

Wat kan je winnen?

Zin in een culinair verwenweekend voor twee personen? Feeling geeft graag onderstaand pakket cadeau aan wie de wedstrijdvraag juist kan beantwoorden. Veel succes!

Waag hier je kans!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content