Hét restaurant: Ogst

We zaten al een tijdje te wachten op de opening van Ogst in Hasselt. De voormalige souschef én voormalige sommelier van Couvert Couvert in Leuven hebben dan ook keihard gewerkt aan hun nieuw soloproject. Wij waren er op dag drie en kunnen nog steeds niet geloven dat het niveau op dit moment al zo hoog ligt.

De bediening is erg professioneel en de wachttijden zijn perfect. Het menu is beperkt, maar alle gerechten zijn volledig eigentijds en overheerlijk: gulle porties met slechts 4 of 5 verschillende ingrediënten, heel intuïtief en speels klaargemaakt. Topper van de avond was het buikspek ‘Duke of Berkshire’ met schorseneren en peer in koffie gegaard. Alles wordt geserveerd met toegankelijke, natuurlijke wijnen. De inrichting is sober, maar warm en stijlvol. Dit is gegarandeerd dé nieuwe hotspot van Hasselt.

Ogst, Ridder Portmansstraat 4, 3500 Hasselt.
> Reserveer nu
> Ontdek hier een wegenkaartje

Meer resto-nieuws

West-Vlaanderen

Chef Floris Pancoucke verlaat na nieuwjaar restaurant Savarin in Oostende en opent in de lente zijn eigen zaak in Sint-Andries: Floris. De chef wil toegankelijke, betaalbare gastronomie brengen. In de tussentijd gaat hij aan de slag bij Hertog Jan. Om in de gaten te houden!

Antwerpen

Het eigentijds Chinees restaurant Cuichine heeft er nu een broertje bij: Bar Chine. Hier worden kleinere hapjes geserveerd in een minder formeel, eigentijds kader.

Bar Chine, Draakplaats 3, Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

In de bar van Hotel Amigo wordt voortaan elke dag een Chocolate Afternoon Tea geserveerd met lekkernijen en pralines van Pierre Marcolini. Je betaalt € 25 p.p. of € 35 mét een glaasje champagne erbij.

Bar Amigo, Rue de L'Amigo 1-3, 1000 Brussel.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Hoog tijd om Publiek in Gent nog eens te bezoeken. Het restaurant van Flemish Foodie Olly Ceulenaere is nog maar 9 maanden open en kreeg toch al een Michelinster. Het wordt zo één van de toegankelijkste en meest prijsbewuste sterrenrestaurants van ons land.

Publiek, Ham 39, 9000 Gent.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

De Hotelschool van Leuven mag fier zijn: twee leerlingen wonnen de Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux. Hun winnende gerecht (zeetong met drie garnituren) wordt binnenkort toegevoegd aan de vers bereide maaltijden van sterrenchefs die je bij Delhaize kunt kopen.

Neem nu al een kijkje in Ogst

Partner Content

Gesponsorde content