Hét restaurant: Het Moment

Chef Nicolas Hauman (ex-Eyckerhof en Serwir) en zijn vriendin Chana (ex-Het Gebaar) openden deze maand Het Moment in Temse.

Leuk detail: de kok groeide zelf op in deze hoeve, zijn ouders wonen zelfs nog op de bovenverdieping. Dat verklaart misschien ook de huiselijke vibe die je direct voelt bij het binnentreden. Je komt meteen tot rust. Geen drukte, geen stress. In een uitgepuurd, maar gezellig decor geniet je van de lichte, gezonde én eigentijdse keuken van Hauman die vooral Belgisch-Frans is geïnspireerd. We proefden het uitgebreide menu: naast kwaliteitsvol vlees, vis en wild viel vooral het assortiment groenten op. Altijd leuk als de bietjes, aardperen en pompoenen ook een ereplaats krijgen op het bord. Het Moment is een aanwinst voor Temse.

Het Moment, Parklaan 46, 9140 Temse. 

> Ontdek hier een wegenkaartje

Meer restonieuws

Vlaams-Brabant

Van 12 tot 17 januari 2015 kun je in Leuven naar Taste of Stars, een internationaal culinair evenement. Er zijn verschillende pop-up sterrenrestaurants waar buitenlandse sterrenchefs komen koken. Eén naam die we alvast kunnen aanraden is Uliassi, die een fan-tas-tisch 2-sterrenrestaurant heeft in Senigallia (Le Marche, Italië).

Limburg

Na Brugge opent nu een tweede vestiging in Hasselt: in de culinaire beleveniswinkel Cook & Serve vind je alle ‘betere’ kookmerken voor de enthousiaste hobbykok. Daarnaast kun je een hele voorraad stijlvol tafellinnen inslaan.

Cook & Serve, Maastrichterstraat 5, 3500 Hasselt.
> Ontdek hier een wegenkaartje

West-Vlaanderen

Nog geen tijd gehad om te gaan eten bij Hertog Jan? Nu kun je wél al drinken zoals in dit sublieme sterrenrestaurant. De Joachim Boudens Selectie staat voor 12 verschillende wijnpakketten (tussen € 115 en € 335 voor 6 flessen) die je online via de webshop van Hertog Jan kunt bestellen. Elk pakket beslaat een ander thema, bv. Italië, Portugal of natuurlijke wereldwijnen.

Oost-Vlaanderen

Met enige vertraging gaat de Parijs/Berlijns geïnspireerde bar Alberte nu toch open in Gent. Naast de hipste cocktails en natuurlijke wijnen kun je hier ook terecht voor smakelijke hors d’oeuvres: charcuterie, sardines... Allemaal volgens aanbod en seizoen.

Alberte, Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Culinair journalist Dirk De Prins en de befaamde Ierse beenhouwer Jack O’Shea sloegen de handen in elkaar en openen O’Shea’s, een steakrestaurant waar vooral gerijpt vlees wordt geserveerd.

O’Shea’s, Katelijnestraat 32, 1000 Brussel.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Neem al een kijkje in Het Moment

Partner Content

Gesponsorde content