Hét restaurant: Gaspar Bistrot Urbain
Gaspar Bistrot Urbain is een volkse wijkbistro in het mondaine Elsene en het nieuwe paradepaard van Michel Borsy, oud-chef van het Brusselse Rouge Tomate.
Seizoens- en lokale producten zitten in het DNA van Borsy. Vlees, groenten en zuivelproducten haalt hij bij kleinschalige Belgische producenten in en rond Brussel. Op de kaart staan gerechten zoals garnaalkroketten, gebakken varkenspoot, vol-au-vent met zwezeriken en Zeebrugse sliptongen. Het vlees van Belgische wit-blauwe runderen haalt hij bij een kleine Waalse producent die smaakvolle runderen kweekt. Zo bereidt hij een entrecote van Belgisch wit-blauw met groentebearnaise of met geuze Cantillon. Ook vegetarische gerechten hebben een streepje voor. In zijn kelder rijpen tal van Belgische geuzen, ambachtelijke Belgische bieren, Franse en Italiaanse wijnen.
Gaspar Bistrot Urbain, Frans Merjaystraat 165, 1050 Brussel.
> Ontdek hier een wegenkaartje
Wie is Michel Borsy?
Michel Borsy heeft er al een aardige carrière opzitten in Brusselse toprestaurants. Hij werkte 5 jaar in Châlet de la Fôret en was 4 jaar souschef van Bon Bon, restaurants die allebei 2 Michelinsterren hebben en hoog scoren bij GaultMillau. Daarna stond hij samen met Alex Joseph aan het fornuis van Rouge Tomate, waarvan de gerechten samen met diëtisten zijn opgesteld volgens een voedingscharter. In zijn eigen Bistro Gaspar staan lekkere bistrogerechten op de kaart met veel respect voor evenwicht en culinair plezier.
Meer resto-nieuws
Antwerpen
Bij The Jane in Antwerpen vindt op 26 oktober de eerste editie plaats van The Brunch. Alle tickets zijn uitverkocht, maar wie zich nu inschrijft op de newsletter, is als eerste op de hoogte van alle komende edities.
The Jane, Paradeplein 1, 2018 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje
Oost-Vlaanderen
Geert Van der Brugge verlaagt de drempel van zijn restaurant Lijsterbes en gooit vanaf januari zijn formule open. De prijzen gaan naar omlaag, menuformules worden afgeschaft, er komen meer gerechten om te delen, de grillbereidingen worden uitgebreid en in de loungebar kun je al vanaf 11 uur ’s ochtends terecht voor een hapje en een drankje.
Lijsterbes, Donklaan 155, 9290 Berlare. 09/367.82.29.
> Ontdek hier een wegenkaartje
West-Vlaanderen
Acht designers en ontwerpers geven naar aanleiding van de Biennale Interieur in Kortrijk een subtiele creatieve toets of vleugje design aan acht Kortrijkse restaurants. Zoals een mechaniekje voor olie of zout in Va et Vient, een eetbare illustratie bij Viva Sara of een multifunctionele tafelnap bij de Heeren van Groeninghe. In Table d’Amis wordt een designvolle was uitgehangen en in het Vliegend Tapijt krijgt het interieur een kleurrijke verfrissing.
Design Tables, Toerisme Kortrijk, 17/10-9/11.
Brussel
‘Prime cuts and Meat Culture’ is de slogan van het nieuwe restaurant Le Colonel dat eind november opent. Alle sleutelelementen van de traditionele slagerij zijn aanwezig: het slagersblok, de rijpingskamer en verschillende al dan niet gerijpte rundvleesrassen zoals US Black Angus, Rubia Galega, Charolaise, Aubrac of Wagyu. Je kiest het vlees in de etalage op gewicht en laat het bereiden door de chef in de Josperoven of op de teppanyaki.
Le Colonel, Jean Stasstraat 24, 1060 Brussel. 02/538.57.36.
> Ontdek hier een wegenkaartje
Vlaams-Brabant
Op zaterdag 18 oktober 2014 houdt de Objectieve Bier Academie Diest haar zesde Bierfestival. Van 13u tot 23u kun je er een honderdtal streekbieren proeven. Bijzondere aandacht gaat naar bieren uit het Hageland van brouwerijen zoals Loterbol uit Diest, De Kale Ridders uit Landen, de Stadsbrouwerij uit Aarschot, Broeder Jacob uit Wezemaal en Paters&Prinsen uit Zichem. De toegang is gratis.