Zo merk je of je partner vreemdgaat
Ontdekken dat je partner een scheve schaats rijdt, is nooit gemakkelijk. Maar de meeste mensen kennen toch liever de waarheid. Om een partner op ontrouw te betrappen, schakelen velen een dedective in. Tom Martin is er zo eentje, hij verklapte aan The Independent de opvallende signalen van bedrog.
“De meest voorkomende en duidelijke signalen zijn heel typisch: langere uren kloppen op het werk, veel reizen voor het werk, minder seks en defensief zijn. Verder kunnen ook veranderingen opvallen: een nieuw abonnement voor de fitness of een nieuwe kledingstijl zijn manieren om zichzelf te verbeteren, potentieel voor een andere man of vrouw.”
De dedective stelde een lijst op met de meest voorkomende signalen. Hij voegt er wel aan toe dat je niet meteen in paniek moet slaan. “Als je eentje herkent, is dat niet meteen reden om aan te nemen dat je partner een scheve schaats rijdt. Maar als er drie à vier signalen herkenbaar zijn, moet er misschien toen een belletje rinkelen.” En het meest belangrijke is volgens hem je eigen intuïtie. “Mensen voelen het meestal wel aan als hun partner niet 100% eerlijk is.”
Signalen van bedrog
- Veranderende gewoontes
- Vroeger vertrekken thuis en later thuiskomen
- Reizen voor het werk
- Afwezigheid op familiegelegenheden
- Veel overuren
- Meer uitgaven die niet te verklaren zijn
- Geheime accounts op bijvoorbeeld Instagram, mail of Facebook
- Rekeningen van kredietkaarten die worden achtergehouden
- Veel bezig zijn met het uiterlijk
- De geur/make-up van een ander (Parfum, lipstick op een kraag,...)
- Cadeautjes kopen die je zelf nooit hebt gezien
- Een nieuw abonnement bij een fitnessclub
- Gemiste oproepen van een onbekend nummer
- Geheime sms’jes
- Minder seks
- Defensief gedrag
- Leugens
- Een korter lontje
- Afkeer voor onverwachte bezoekjes
Gemakkelijk opsporen
Volgens de dedective is er heel wat veranderd de laatste jaren. “Het is veel eenvoudiger om zelf onderzoek te doen, kijken in iemands mailbox of smartphone kan duidelijke bewijzen opleveren.” Al raadt hij vooral ook aan voorzichtig te zijn. “Door té achterdochtig te zijn en te gaan snuffelen, kun je een goede relatie verpesten, en dat wil je natuurlijk niet.”
Meer over relaties & bedrog:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier