Lise (32) nam ontslag: “Ik wil nooit meer terug naar een situatie waarin ik me volledig moet uitputten”
Jaloerse collega’s, een onredelijke baas, urenlange files of vervelende klanten: soms werkt je werk gewoon niet meer. En dan hou je maar beter de eer aan jezelf. Toen Lise (32) in volle coronatijd meer dan 50 uur per week klopte en daar niet eens wat appreciatie voor in de plaats kreeg, besloot ze dat het tijd werd om de brui te geven aan haar job.
Lise: “Ik was officemanager voor een kleine kmo, waar ik heel graag voor werkte. De toenmalige eigenaar voelde echter dat het bedrijf de opstartfase voorbij was en dat hij moest opschalen. Hij zag het zichzelf echter niet doen, dus werd er een nieuwe CEO gezocht. Dat was geen succes. In een jaar tijd zijn er drie CEO’s gepasseerd. Daardoor was er geen continuïteit meer in het beleid. Als eerste in lijn in de hiërarchie kwam alles op mijn schouders terecht. Ik werkte vaak vijftig uur per week.
Er werd dan ook nog eens beslist om het bedrijf te verhuizen naar een stad die 50 km verder lag. Een ritje van tien minuten met de fiets veranderde in een scenario van 3 uur pendelen per dag. Los daarvan stoorde het me ook enorm dat de nieuwste CEO veel geld uitgaf aan etentjes, cadeaubonnen, relatiegeschenken en de inrichting van het kantoor.
“Ik heb nu flexibele uren, werk dicht bij huis, mijn overuren worden geregistreerd en iedereen is vriendelijk”
Na drie maanden was ik fysiek en mentaal op: ik heb normaal een fijn sociaal leven, maar nu had ik telkens het volledige weekend nodig om uit te rusten. Gelukkig begon toen de lockdown en moesten we thuiswerken. Ik werd een tijdje technisch werkloos en dat zorgde ervoor dat ik alles in een nieuw perspectief kon plaatsen. Ik herontdekte het gemak van thuis zijn en veel tijd hebben voor mezelf. Ik kookte en tuinierde. Toen we opnieuw naar kantoor moesten, vertrok ik elke dag met lood in de schoenen. Ik had er geen zin meer in en nam ontslag.
Sinds een half jaar ben ik financieel administratief bediende op mijn nieuwe werk en het is echt zalig. Flexibele uren, dicht bij huis, veel meer verlof, mijn overuren worden geregistreerd en iedereen is vriendelijk. Ik wil nooit meer terug naar een situatie waar ik mezelf volledig moet uitputten en niet eens geapprecieerd word.”
Meer over geluk op de werkvloer:
- Mentaal welzijn op het werk: zo word (en blijf) je gelukkig op je job
- Als je job je nachtmerrie wordt: Lotte voelde geen klik met haar baas en werd ontslagen
- Een geluk bij een ongeluk: Djennah werd het slachtoffer van fraude en is nu budgetcoach
Tekst: Evelien Rutten. Beeld: Getty Images.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier