Dit zijn dé dooddoeners voor relaties volgens scheidingsadvocaten
Scheidingsadvocaten zien dagelijks mensen die hun huwelijk niet meer zien zitten. Hoewel iedere relatie anders is, zijn er een aantal klachten die vaak terugkomen. Huffington Post vroeg aan een aantal scheidingsadvocaten wat de meest voorkomende klachten zijn.
Is je partner boos of gefrustreerd? Hier lees je hoe je er best mee omgaat.
1. “Mijn partner helpt zelden met de kinderen”
“Als ik mensen voor het eerst ontmoet tijdens een consultatie, hoor ik vaak dat de man of vrouw zich niet op gelijke voet voelt met de partner. Zeker als het gaat over de verantwoordelijkheid voor de kinderen. Het vergt heel wat tijd en energie om naschoolse activiteiten, doktersbezoekjes of tijd met vriendjes in te plannen. Als een partner het gevoel heeft dat de ander niet voldoende helpt, zorgt dat voor frustraties. Huwelijken met kinderen zijn moeilijker. Als één van de twee bij mij komt, weet ik dat ze alles hebben geprobeerd, maar dat ze gewoon doodop zijn. En dat praten niet heeft geholpen.” – Puja A. Sachdev, scheidingsadvocaat in Californië.
2. “We praten nooit over onze problemen”
“Het gaat niet zozeer om wat partners zeggen, maar eerder om wat ze niet zeggen. Problemen stapelen zich op en niemand pakt ze aan. Ze worden gewoon doodgezwegen. Maar daarom verdwijnen ze nog niet. Zo groeien frustraties en wordt oplossen heel moeilijk. Bovendien lijkt een nieuw probleem veel erger omdat er nog grote frustraties zijn. Op een gegeven moment ontploft de boel over iets wat heel klein en onbenullig lijkt.” -Karen Covy, scheidingsadvocaat uit Chicago.
Lees hier wat je zeker niet mag doen tijdens een ruzie met je partner
3. “Ons seksleven doofde uit en de intimiteit verdween”
“Er zijn twee grote klachten die ik telkens hoor. Soms komt het leven tussen mensen in te staan en is er geen connectie meer. Van seks is er geen sprake meer, maar er is ook een gebrek aan intimiteit en communicatie. Koppels vergeten vaak dat het niet eindigt bij het ja-woord, maar dat het werk dan nog moet beginnen, elke dag. Het is belangrijk om dagelijks met elkaar verbonden te blijven en te communiceren.” – Lisa Helfend Meyer, scheidingsadvocaat in Los Angeles.
Minder zin? Dit zijn de meest voorkomende redenen.
4. “Mijn partner begon terug te praten met een oude vlam op Facebook”
“Ik hoor steeds vaker dat partners verslaafd zijn aan sociale media. En die worden vaak gebruikt om te bedriegen. Een partner geeft een like aan een post van iemand en dat escaleert in seksuele conversaties, chatberichtjes en uiteindelijk afspraakjes. Het is meer dan waarschijnlijk dat de partner ook zonder Facebook of Twitter had bedrogen, die sociale media zijn eigenlijk maar een symptoom voor het echte probleem: ontrouw. Soms geraken koppels er nog uit, maar vaak is het de doodsteek voor het huwelijk.” – Douglas Kepanis, scheidingsadvocaat in New York.
5. “Hij vindt me vanzelfsprekend”
“In de beginfase van een relatie is er heel veel aandacht en genegenheid. Maar eens het jawoord is gegeven, is er minder aandacht. Partners voelen zich veilig en maken zich geen zorgen of hun partner wel gelukkig is. Veel klanten vertellen me dat ze al jaren ongelukkig zijn, dat ze gewacht hebben op verbetering, maar dat hun limiet bereikt is. Vaak realiseren klanten zich dat ze gelukkiger zijn als ze ongehuwd zijn of dat ze zich zelfs minder miserabel zouden voelen.” Randall M. Kessler – Scheidingsadvocaat in Atlanta.
Meer over relaties & seks:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier