Dit is volgens de wetenschap de beste leeftijd om te trouwen
Januari is bijna voorbij, Cupido loert al om de hoek. Wacht jij op het grote verzoek? Bekijk dan zeker even de 37%-regel. Want die bepaalt volgens onderzoekers wat nu eigenlijk de beste leeftijd is om in het huwelijksbootje te stappen.
De 37%-regel
Volgens journalist Brian Christian en wetenschapper Tom Griffiths kan de 37%-regel je helpen om tijd te besparen op het zoeken naar een goede huwelijkspartner. Volgens de regel moet je verschillende opties overwegen binnen een bepaalde tijd. Zowel voor de aankoop van een woning, een potentieel nieuwe partner of andere belangrijke beslissingen, moet je ongeveer 37% van de opties bekeken hebben. Op dat punt in het proces heb je voldoende informatie ingewonnen om een goede beslissing te maken. Tegelijkertijd heb je niet té veel tijd verspild aan extra opties overwegen.
Als je zoekt voor de juiste persoon tussen je 18de en 40ste, zou je het meeste kans hebben op een goed huwelijk vanaf je 26ste (37% van de 22 jaar). Trouw je ervoor, dan heb je een grote kans om ‘betere’ partners mis te lopen, maar daarna zijn veel goede opties al bezet, wat de kans op een goede match vermindert. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de meeste succesvolle huwelijken (die zonder scheiding dus) starten op 26-jarige leeftijd.
Volgens onderzoek uit 2015 aan de universiteit van Utah, bleek dat mensen die trouwen tussen hun 28ste en 32e het minst kans hebben op een scheiding. Hoewel 28 eerder de 45%-regel zou zijn, zit er iets in. Want hoewel je op 26e weet dat je de ware te pakken hebt, duurt het gemiddeld nog twee jaar voor je effectief in het huwelijksbootje stapt. Het onderzoek toonde ook aan dat de kans op een scheiding ieder jaar met 5% toenam voor degenen die trouwden na hun 32e.
Ouder dan 26 en nog niet getrouwd? Geen reden tot paniek! “De 37%-regel is niet pefect”, zeggen de auteurs zelf “Want hij is gebaseerd op wiskunde. Maar het neemt wel aan dat mensen vanaf hun 26e ongeveer weten wat ze wel en niet willen in een partner. Bovendien is dat het moment waarop we niet meer zoekende blijven, maar voor de serieuze verbinding gaan.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier