Negroni per favore? Verras je gasten met deze 4 Negroni recepten
Het is Negroni Week! Van 16 tot en met 22 september 2024 zullen bars en restaurants de iconische cocktail extra in de kijker zetten. Een hele week lang worden er wereldwijd events en masterclasses georganiseerd met één ster in de hoofdrol: de Negroni. Een ster die jij liefst wil vieren samen met je vrienden.
Negroni met een grote N
We schrijven Negroni bewust met een grote N, de iconische cocktail verdient namelijk alle eer. Al sinds zijn ontstaan (meer dan 100 jaar geleden) weet de Italiaanse cocktail wiens pad hij kruist te verleiden met zijn ideale smaakbalans tussen bitter, zoet en kruidig. Enkele blokjes ijs en een schijfje sinaasappel ter garnering maken hem helemaal af. En no Negroni without Campari, natuurlijk. Noem de mix van Campari, vermout en gin gerust de heilige drievuldigheid.
Geraak je niet in een van de deelnemende zaken om Negroni Week te vieren? Hieronder vind je het enige echte recept van de klassieke Negroni zodat je ‘m zelf thuis kan maken. Supermakkelijk, want je hebt er maar drie ingrediënten in drie identieke hoeveelheden voor nodig. Tip: de Negroni smaakt lekkerder in een setting met je vrienden erbij.
Negroni classico
Ingrediënten:
- 30 ml Campari
- 30 ml London Dry Gin
- 30 ml rode vermout
- IJsblokjes
- Schijfje sinaasappel
Bereidingswijze:
- Vul een tumblerglas met Campari, London Dry Gin, rode vermout en ijsblokjes.
- Roer rustig om alles goed te mengen.
- Garneer met een schijfje sinaasappel.
Let’s twist it
De klassieke Negroni proefde je ongetwijfeld al eerder, maar wat als we je zeggen dat je er ook heerlijke variaties op kan maken? We love a little experiment, toch? Je gasten zullen niet weten wat ze proeven en alles wat jij moet doen is een ingrediënt uit het klassieke recept vervangen door een ander. Een Negroni met prosecco? Dat klinkt als de hemel! We tippen je meteen welke hapjes er heerlijk bij smaken tijdens een apero onder de zon.
AMERICANO
Ingrediënten:
- 30 ml Campari
- 30 ml rode vermout
- Bruiswater
- IJsblokjes
- Schijfje sinaasappel
Bereidingswijze:
- Vul een tumblerglas met de Campari, rode vermout en ijs.
- Top met bruiswater, roer rustig om alles goed te mengen.
- Garneer met een schijfje sinaasappel.
Niet te versmaden met: balsamicochips, liefst hand cooked. De scherpe, zoute smaak daagt de smaakpapillen extra uit en doet de Americano alleen maar beter tot z’n recht komen.
NEGRONI SBAGLIATO
Ingrediënten:
- 30 ml Campari
- 30 ml rode vermout
- 30 ml prosecco
- IJsblokjes
- Schijfje sinaasappel
Bereidingswijze:
- Vul een tumblerglas met de Campari, rode vermout en ijs.
- Top met prosecco, roer rustig om alles goed te mengen.
- Garneer met een schijfje sinaasappel.
Niet te versmaden met: een blokje oude kaas. Voor de durvers met wat Dijon-mosterd on the side. Heerlijk scherp met een prikkelend bubbeltje van de prosecco op de tong.
ROSITA
Ingrediënten:
- 30 ml Campari
- 30 ml rode vermout
- 30 ml tequila
- IJsblokjes
- Schijfje sinaasappel
Bereidingswijze:
- Vul een tumblerglas met de Campari, rode vermout, tequila en ijs.
- Roer rustig om alles goed te mengen.
- Garneer met een schijfje sinaasappel.
Niet te versmaden met: die tequila sméékt om nacho’s. Serveer er wat pico de gallo en verse guacamole bij, voetjes omhoog en je bent klaar voor een heerlijk lange apero onder de Italiaanse (of Belgische) zon.
Ontdek alle deelnemende bars en meer info over deze feestweek op negroniweek.com