Column: de dochter van Els Keymeulen vond iets bijzonders in een oud nachtkastje

Els Keymeulen

Hoofdredacteur Els Keymeulen schrijft elke maand in Feeling over haar avonturen in modeland. Deze keer snuisterde haar dochter door haar oude rommel en vond er iets dat een gesprek én een column noodzakelijk maakt.

Foreo ofzo

Of ze mijn Foreo mocht gebruiken? Mijn dochter heeft iets met beauty – allemaal de schuld van TikTok – en wéét wat een Foreo is en dat je dat ding over je gezicht moet laten glijden met een serum eronder. “Ja,” zei ik, “neem maar die roze ronde, die is zacht.” “Oh,” antwoordde ze, “ik heb al die roze langwerpige!’”

In een ander, veel ­jonger leven, werkte ik voor het weekblad Flair. Dat blad wil jonge vrouwen zichzelf laten ontdekken, op alle mogelijke manieren. Mijn job aldaar behelsde een heel arsenaal aan ontdekkingsreizen – letterlijk (naar een naaktstrand) en ­figuurlijk (in de slaapkamer). Ik leerde er hard werken, ik leerde er hoe je een blad maakt, en ik leerde er ook hoe een vibrator werkt. Die dingen zaten namelijk met de regelmaat van de klok bij het magazine verpakt, zodat iedereen voor zichzelf kon uitmaken of het iets was, zo’n roze ­vibrerend ding.

‘Oh,’ zei ze, ‘ik heb al die roze langwerpige!’


De tijden zijn intussen flink veranderd, zo lees ik in ons eigen vibratorstuk, maar vróéger, toen ik dus jong was, leken vibrators allemaal op elkaar. Ze ­waren roze en stomp en trillend en redelijk klein – ik geloof dat er geen valse verwachtingen mochten worden gewekt bij zeer jonge meisjes die alles nog moesten ondervinden.

Ik kom ter zake: thuis, in een oud nachtkastje, ligt zo’n oude stompe ­vibrator. Naast een lang vervallen pilstrip, een doosje ­Strepsils met haar erop, een stuk of honderdtachtig rekkertjes en polaroid­foto’s van ooit op een feestje. Het is een nachtkastje dat – eerlijk waar – zelden of nooit geopend wordt en meer een decoratiestuk is dan een functioneel ­gegeven. Maar zoals iedereen met nachtkastjes en ­dochters weet: ooit komt er een dag waarop die ­dochter door je oude rommel snuistert en dingen vindt die een gesprek noodzakelijk maken. “Ah, díé Foreo ben je aan het gebruiken… Wacht, ik moet even iets uitleggen.”

Meer lezen

Partner Content

Gesponsorde content