Topmaaltijden bij Brussels Airlines
Maaltijden aan boord hoeven niet flauw te smaken. Vanaf 1 april serveert Brussels Airlines maaltijden van sterrenchef Julien Lahire van Le Moulin Hideux aan de Business Class passagiers op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika.
Brussels Airlines startte met het Belgian Star Chef programma om haar gasten aan boord te laten kennismaken met de Belgische keuken. Elk seizoen mag een chef uit één van de 10 Belgische provincies zijn eten gebaseerd op producten uit zijn streek voorstellen aan de Brussels Airlines Business Class passagiers. Dit seizoen is het de beurt aan Lahire, hij creëerde vier menu's gebaseerd op lokale ingrediënten uit de regio Luxemburg. Geert Van Hecke van de Karmeliet in Brussel was de eerste chef die meewerkte aan het programma, hij beet de spits af in november. In augustus is het de beurt aan een sterrenchef uit de provincie Vlaams-Brabant.
Een voorproefje van het menu van Chef Julien Lahire voor april:
– Foie gras met mango, gerookte paling en gezouten notenmengeling met wasabi
– Kipballotines met walnoten, gepresenteerd met ijsbersla en knapperige groentjes
– Shepherd's pie van lamsvlees met seldermousseline