Dé loungebar: The Glorious by Divani
Wat krijg je als de luxueuze interieurzaak Divani en het onlangs met een eerste Michelinster bekroonde restaurant The Glorious de handen in elkaar slaan? Het antwoord: de exclusieve loungebar The Glorious Lounge Bar by Divani.
Hoewel je deze hotspot in Antwerpen slechts tot 15 september kunt bezoeken, dekt de naam ‘pop-up’ niet echt de lading. David Van Loo (Divani) en Jurgen Lijcops (sommelier en manager van The Glorious) noemen het zelf 'een ontmoetingsplek voor iedereen die een aparte sfeer zoekt'. Een must voor iedereen die houdt van lekkere hapjes, cocktails, champagnes, gins en sigaren!
De must-cocktail in deze bar
Black Raspberry Sangria
Jurgen Lijcops: "Mijn favoriete zomerdrankje is de Black Raspberry Sangria, een combinatie van wijn, wodka en veel verse vruchten."
Dit heb je nodig
- 55 ml Black Raspberry Belvedere
- 30 ml Cloudy Bay Sauvignon Blanc
- 15 ml Crème de Peche
- Verse braambessen, abrikozen en perziken
Zo maak je het
- Meng alle vloeibare ingrediënten over een flinke portie ijsblokjes
- Werk af met verse braambessen
- Voeg naar smaak partjes verse abrikoos en perzik toe
Een wegenkaartje voor The Glorious by Divani ontdek je hier.
Méér resto-nieuws
Vlaams-Brabant
Olivier Gohi van het Italiaanse restaurant Bello Cosi is door het gastronomisch magazine Foodprint verkozen tot pizzaiolo van het jaar voor Vlaams-Brabant.
Bello Cosi, Schaluin 117, 3200 Aarschot
Limburg
Er komt een nieuwe gastronomische fietstocht in Meeuwen-Gruitrode: Happen en Trappen. Een formule die heel populair is in Nederland. Tijdens de tocht kun je stoppen in vier horecazaken waar je vervolgens kunt genieten van lekkere streekgerechten.
West-Vlaanderen
In het weekend van 24, 25 en 26 mei komt Bistronomie in the Sky naar Brugge. Drie dagen lang kun je op 50 meter hoogte dineren bij een Brugse topchef, zoals Bernard Bonte van Bonte B of Tom Mestdagh van Tom's Diner.
site Oud Sint-Jan, Mariastraat 38, 8000 Brugge
Oost-Vlaanderen
In Cafe Theatre begint op vrijdag 23 mei het jaarlijkse Kreeftenfestival en dat loopt tot zondag 8 juni. Er worden tien verschillende gerechten met kreeft bereid, waaronder kreeftenmedaillons met quinoa, groenten en vinaigrette van paardenbloem.
Schouwburgstraat 5, 9000 Gent.
Brussel
Topbroodjeszaak Pistolet-Original verkoopt vanaf nu ook een broodje bedacht door sterrenchef Lionel Rigolet van Comme Chez Soi. Op je broodje proef je een duo van rivierkreeft en parelhoen.