Recept: licht pikante, gegrilde langoustines
14 feb 2020
Spice up your life met deze licht pikante gegrilde langoustines. Ideaal als lichte lunch of healthy avondmaal. Smullen maar!
Wat heb je nodig om deze gegrilde langoustines te maken?
- 4 langoustines
- 1 el olijfolie
- 25 g boter
- 1/2 tl sriracha (scherpe Thaise chilisaus)
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
Zo maak je gegrilde langoustines:
Snij de langoustines in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal. Hak de scharen open. Besmeer ze met olijfolie, boter, sriracha en fijngesneden knoflook. Schuif ± 6 min onder de grill van een hete oven. Als het vlees wit wordt maar wel nog glanst, zijn ze gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Meer recepten:
- Recept: vegetarische quiche met feta en zongedroogde tomaten
- Recept: risotto met aardpeer, geroosterde hazelnoten en griet
- Recept: vleespastei met gehakt en wintergroenten
- Recept: zo maak je de Franse klassieker toast niçoise
- Lekker geroosterd: bloemkoolpuree met foreleitjes en amandelschilfers
Tekst: Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier