Zomers voorgerechtje: Insalata di olive verdi schiacciate
18 jul 2019
Heerlijke voorgerechtje om je Italiaanse avond mee te starten. Veel groenten en bovendien lekker gezond.
Ingrediënten:
- 450 g groene olijven van de beste kwaliteit (met pit)
- 5 stengels groene selders
- 12 takjes munt (fijngehakt)
- 1 tl zeezout
- 3 el rodewijnazijn
- 2 el wittewijnazijn
- 200 ml extra vergine olijfolie
Zo maak je het:
- Halveer de olijven, haal de pitten eruit en kneus de olijven voorzichtig. Was de selder, snijd de stengels in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes.
- Meng de olijven met de selder en fijngehakte muntblaadjes.
- Meng ook de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet ze over de olijven, selder en munt.
Tip:
- Laat je niet verleiden tot het kopen van ontpitte olijven. Olijven met pit hebben veel meer smaak.
- Serveer dit slaatje met versgebakken focaccia, platbrood of carta di musica (superdun, krokant platbrood uit Sardinië).
Meer heerlijke recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier