Zomers recept: escabeche van sardines
Dit weekend wordt het opnieuw zomers warm, tijd om dit heerlijk zomers gerechtje eens op je tafel te toveren. Scoren doe je hiermee gegarandeerd.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
Sardines 6, schoongemaakt
Olijfolie 100 ml
Rode ui 1, in dunne plakjes
Korianderzaad ½ theelepel, licht geplet
Steranijs 1 stuk
Saffraan 1 potje
Wittewijnazijn 1 theelepel
Balsamicoazijn 1 theelepel
Bladpeterselie
Zout & peper
Aan de slag
Bestrooi de sardines met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de sardines 2 minuten op de velkant. Draai ze dan om en bak nog 1 minuut verder. Leg
ze in een serveerschaal en laat afkoelen. Maak de pan schoon en verhit de rest van de olijfolie. Fruit de ui met de korianderzaadjes, de steranijs en saffraan gedurende 5 minuten. Voeg wittewijnazijn en balsamico toe en laat een beetje inkoken. Breng op smaak met peper
en zout. Schep het mengsel op de sardines. Laat afkoelen en werk af met de peterselie.
Wil je nog meer zomerse gerechten uitproberen? Check dan hier een heerlijke Libanese taboulé met gebakken aubergines en check hier dit zomers dessertidee: yoghurtijs met honingvijgen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier