Viva veggie: artisjok van de BBQ met basilicumvinaigrette

Graag meer groenten op de BBQ? Dan is dit lekker en eenvoudig receptje misschien wel iets voor jou!

 

Recept: Artisjok op de BBQ met basilicumvinaigrette

Ligt er bij jou ook elke keer hetzelfde op de BBQ? Dan is het hoog tijd voor iets anders! Switch it up met deze in as geroosterde artisjokken. Origineel én vol smaak. Bon appétit!

Wat je nodig hebt voor de artisjokken:
Voor 4 personen

  • 4 middelgrote artisjokken of 8 kleinere exemplaren
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwijder de buitenste bladeren van de artisjok niet, maar rol onder lichte druk over een tafel tot de blaadjes beginnen los te komen. Neem de artisjok dan bij de steel, en druk met de punt op tafel om de blaadjes een beetje open te zetten. Zo kan de hete lucht zo meteen beter tussen de blaadjes circuleren. Plaats de artisjok met de steel omlaag in de as van de barbecue. Druppel er olijfolie over, bestrooi met peper en zout en laat 40 minuten staan, tot de binnenkant gaar en de buitenkant verkoold is. Verwijder de zwartgeblakerde buitenkant en eet de rest met de basilicumvinaigrette.

Wat je nodig hebt voor de basilicumvinaigrette:

  • 200 ml olijfolie
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 5 takjes basilicum

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een fluweelzachte vinaigrette.

 

Nog meer lekkere recepten op de BBQ:

Tekst: An van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content