Verfrissend én healthy: salade met venkel en feta

Geen idee wat je moet klaarmaken op warme zomerdagen? Deze salade smaakt altijd!

 

Lees ook: met deze tips van Ellemieke Vermolen ben je zo op een gezonde manier enkele kilo’s kwijt voor de zomer

Wat heb je nodig?

  • 2 venkels
  • 250 g boerenkool
  • 2 stronken witloof
  • 1 granaatappel
  • 150 g veldsla of jonge spinazie
  • 150 g feta
  • 1/2 komkommer (in schijfjes)
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g walnoten

VOOR DE DRESSING:

  • 1 bosje peterselie 
  • 3 el appelazijn
  • 4 el olijfolie
  • 3 el water
  • 1 el xylitol
  • 4 à 6 el mayonaise (liefst vegan)
  • zout
  • peper

TIP VAN ELLEMIEKE:
“ Venkel is erg
gezond en bevat
nauwelijks calorieën.
Bovendien kalmeert
het je ingewanden,
gaat het een opgeblazen
gevoel tegen
en helpt het tegen
menstruatieklachten. ”

Bereiding:

  • Snij de venkels doormidden en bak om en om in olijfolie tot ze bruin zijn.
  • Was de boerenkool en scheur of snij in stukjes.
  • Snij het witloof fijn.
  • Haal de zaadjes uit de granaatappel.
  • Doe venkel, boerenkool, witloof en de granaatappelpitjes in een grote kom en meng met de overige ingrediënten.
  • Voor de dressing mix je alle ingrediënten in de keukenmachine.

Meer recepten van Ellemieke Vermolen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content