Verfrissend én healthy: salade met venkel en feta
04 mei 2018
Geen idee wat je moet klaarmaken op warme zomerdagen? Deze salade smaakt altijd!
Wat heb je nodig?
- 2 venkels
- 250 g boerenkool
- 2 stronken witloof
- 1 granaatappel
- 150 g veldsla of jonge spinazie
- 150 g feta
- 1/2 komkommer (in schijfjes)
- 50 g pijnboompitten
- 50 g walnoten
VOOR DE DRESSING:
- 1 bosje peterselie
- 3 el appelazijn
- 4 el olijfolie
- 3 el water
- 1 el xylitol
- 4 à 6 el mayonaise (liefst vegan)
- zout
- peper
TIP VAN ELLEMIEKE:
“ Venkel is erg
gezond en bevat
nauwelijks calorieën.
Bovendien kalmeert
het je ingewanden,
gaat het een opgeblazen
gevoel tegen
en helpt het tegen
menstruatieklachten. ”
Bereiding:
- Snij de venkels doormidden en bak om en om in olijfolie tot ze bruin zijn.
- Was de boerenkool en scheur of snij in stukjes.
- Snij het witloof fijn.
- Haal de zaadjes uit de granaatappel.
- Doe venkel, boerenkool, witloof en de granaatappelpitjes in een grote kom en meng met de overige ingrediënten.
- Voor de dressing mix je alle ingrediënten in de keukenmachine.
Meer recepten van Ellemieke Vermolen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier