Vuelve Carolina

Citytrip voor foodies: 5 x De hotspots van Tim Boury in Valencia

Evy Van Elsacker

Winkelen met honger is een slecht idee. Reizen daarentegen… Wij vroegen zes topchefs naar hun favoriete foodbestemming in Europa en dé culinaire trekpleisters daar. Vandaag is het de beurt aan Tim Boury.

Wie is Tim Boury?

Tim Boury is chef van restaurant Boury, dat hij runt samen 
met (gast)vrouw Inge Waeles. Hun perfectionisme uit zich 
in bijzonder verfijnde gerechten, een attente maar relaxte 
bediening en een bekroning met drie Michelinsterren. In hun
villa in Roeselare zijn er ook gastenkamers met alle comfort.

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare, Restaurantboury.be, Menu vanaf € 175.

Valencia: 5 x de favorieten van Tim Boury

Boury: “Vorig jaar bezocht ik voor de eerste maal deze stad in het kader van de jaarlijkse ranking The World’s 50 Best Restaurants en ik was meteen betoverd.”

1. Art-nouveaufoodhal

“De Mercat de Colón huist in een iconisch gebouw uit 1916, een prachtig staaltje art nouveau in de chiquere wijk L’Eixample. Kramen zijn er niet meer, wel winkels, bloemenstalletjes, terrasjes en restaurants. Mijn favoriete tapasbar daar is Bar X. Je bestelt typische hapjes zoals patatas bravas, gefrituurde aardappelblokjes, die er geserveerd worden in een romige saus met geroosterde amandel.”

Gesloten op maandag. Andere dagen open van 12u tot 15u en van 19u tot 22u. Zondag enkel 12 tot 15u.

Carrer de Jorge Juan 19, L’Eixample, 46004 València, Mercadocolon.es

2. De perfecte paella

“Het geheim van de perfecte paella valenciana zit hem in de socarrat, de gekaramelliseerde bodem van de paella. Superlekker, krokant en zorgt voor een intense smaak. De allerbeste eet je in de zeer betaalbare bistro Vuelve Carolina van sterrenchef Quique Dacosta. Hij wijdde een heel boek aan de gamba of rode garnaal, onmisbaar in een paella en zowat het icoon van de mediterrane keuken.”

Paella € 44 voor 2 personen. Menu vanaf € 29.
Calle Correos 8, 46002 València, Vuelvecarolina.com

3. Doe de Camarena

“In de voormalige fabriek Bombas Gens zit een kunstencentrum en het sterrenrestaurant van topchef Ricard Camarena, die zijn passie voor trompet en het muzikantenbestaan inruilde voor een nog grotere passie: de pollepel en gastronomie. Met twee Michelinsterren én een groene ster is zijn keuken een toonbeeld van duurzaamheid. Tot het laatste blaadje gebruikt hij, niks wordt weggegooid. Hij is ook een 
pionier die als een van de eerste koks met eigen moestuinen begon. Elke ochtend wordt er geplukt, je krijg dus ultraverse groenten en kruiden op je bord.”

Menu € 165. Avenida Burjassot 54, 46009 Valencia, Ricardcamarena.com

4. Toptapa’s

Tim Boury

“Topchef Ricard Camarena heeft ook een leuke foodbar, Central Bar in de Mercat Central. De eenvoudige 
gerechten daar zijn met evenveel zorg op punt gesteld, zoals de albóndigas, gehaktballetjes, met rode curry.”

Mercat Central de València, Plaça de la Ciutat de Bruges, 46002 Valencia, M.centralbar.es

5. Het ommetje waard

Tim Boury


Albufera is absoluut een ommetje waard. Dat beschermde natuurgebied met duinen en een lagune ligt 10 kilometer buiten Valencia, het is een paradijs voor vogels én de bakermat van de paellarijst. Er zijn nog steeds rijstvelden rond het dorpje El Palmar. De rijstsoorten ‘Bomba’ en ‘Arroz de Valencia’ absorberen goed en zijn 
ideaal voor het bereiden van paella. Langs het strand zijn er eethuizen waar je relaxed kunt lunchen.”

Tim Boury

“Bij de drooggelegde rivier de Turia 
is de futuristische site rond het aquarium L’Oceanogràfic niet te missen. Deze Stad van de Kunsten en de 
Wetenschappen of Ciutat de les Arts i les Ciències is een meesterwerk van de Valenciaanse architect Calatrava.”

Meer info op Visitvalencia.com

Meer adresjes

Partner Content

Gesponsorde content