Tijd voor apero: 3 lekkere aperitiefhapjes

Op haar instagrampagina @chloekookt laat de Antwerpse geneeskundestudente Chloé Lauwers kiekjes zien van haar favoriete gerechten. In haar nieuwste boek ‘Chloé kookt’ deelt ze een selectie van haar favoriete gerechten. Wij mogen alvast enkele recepten delen. Vandaag: 3 overheerlijke aperitiefhapjes.

Kippenspiesjes met pindasaus

Kippenspiesjes met pindasaus

Kippenspiesjes met pindasaus

“Dit is een hapje dat ik graag maak als ik niet veel tijd heb, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten waarmee ik iedereen kan plezieren. Iedereen houdt toch van pindasaus? Je kan de saus op voorhand maken, de kippenspiesjes snel op de BBQ et voilà! Serveer de spiesjes als hapje of als onderdeel van een hoofdgerecht. Je kan de kip ook vervangen door veggieballetjes. Sharing is caring!”

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 8 (gemarineerde) kippenspiesjes
  • 3 el biologische pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 3 el esdoornsiroop
  • ⅓ chilipeper
  • 1 teentje look
  • 15 g gember
  • verse koriander

Zo maak je het: 

  • De pindasaus bereid je door de volgende ingrediënten te mixen in een hakmolentje:
    • 3 el biologische pindakaas,
    • 3 el sojasaus,
    • 3 el esdoornsiroop,
    • ⅓ chilipeper,
    • 1 teentje look,
    • 15 g gember.
  • Voeg een scheutje water toe en mix tot de saus iets lopender is. Gebruik biologische
    pindakaas die uit 100 % pinda bestaat: die geeft de allerbeste smaak.
  • Gril de spiesjes in een beetje olijfolie. Ik gebruik daarvoor graag Thaise gemarineerde
    kippenspiesjes die al een beetje pikant zijn.
  • Serveer de spiesjes met de pindasaus en werk af met wat fijngehakte koriander.

TIP: wil je eens iets anders dan kip? Vervang die dan door rundvlees. Of maak een veggieversie met vegetarische balletjes!

Burrata-yoghurtdip met pesto

Burrata-yoghurtdip met pesto

Burrata-yoghurtdip met pesto

“Ik hou enorm van diners met een thema. En als ik mag kiezen, wordt het wellicht een Italiaanse avond! Burrata is een kaas die lijkt op mozzarella, maar nog net iets zachter is van structuur. Deze burratadip, heerlijk romig, is dan ook een van mijn vaste waarden. Viva Italia!”

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 200 g burrata
  • 200 g Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g basilicum
  • 1 teentje look

Zo maak je het: 

  • Meng de burrata met de yoghurt en het sap van een halve limoen (de andere helft
    heb je later nodig). Kruid met peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. De
    pijnboompitten hebben veel meer smaak als ze geroosterd zijn. Sla die stap dus
    zeker niet over!
  • Mix voor de pesto de geroosterde pijnboompitten met de Parmezaanse kaas, de
    basilicum, het sap van een halve limoen, een teentje look, een scheutje olijfolie en
    een scheutje water in een hakmolentje. Kruid met peper en zout.
  • Doe de burrata-yoghurtdip in een kommetje en maak daarin een swirl van de pesto.
    Serveer de dip met geroosterd brood of een ciabatta.

Berloumifrietjes met een zoete paprikadipsaus

Berloumifrietjes met een zoete paprikadipsaus

Berloumifrietjes met een zoete paprikadipsaus

 

“Berloumi is voor veel mensen nog onbekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Berloumi is een kaas die niet smelt bij het bakken en die je ook makkelijk kan grillen. Voor mij is die kaas een echte smaaksensatie. De hartige smaak van berloumi gaat perfect samen met deze lichtzoete dipsaus.”

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 300 g berloumi
  • 1 zoete rode paprika
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 2 tl tahini
  • 1 teentje look
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje chilipoeder
  • snuifje komijn
  • snuifje oregano
  • verse peterselie

Zo maak je het: 

  • Snijd de zoete paprika en het teentje look in stukken. Stoof aan in een beetje olijfolie.
    Kruid met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en komijn. Laat de paprika garen
    tot hij zacht is.
  • Doe de gestoofde paprika in een hoge maatbeker en voeg de Griekse yoghurt toe.
    Meng de paprika met de Griekse yoghurt met een staafmixer. Voeg 1 tl honing en
    2 tl tahini toe. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is. Bewaar de dip in de koelkast.
  • Snijd de berloumi in reepjes. Bak de berloumi in een beetje olijfolie tot hij goudbruin
    en krokant is. Kruid met een snuifje oregano.
  • Serveer de berloumifrietjes warm met de frisse yoghurtdip. Werk eventueel af met verse peterselie.

Chloé Kookt | Chloé Lauwers | Basiskookboeken | 9789463832755 | Standaard Boekhandel

Meer recepten ontdekken? ‘Chloé kookt’ van Chloé Lauwers van uitgeverij Pelckmans is nu verkrijgbaar.

Meer tips voor je apero:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content