La Poule au Pot

Citytrips voor foodies: 7 x de favoriete hotspots van chef Thijs Vervloet in Parijs

Evy Van Elsacker

Winkelen met honger is een slecht idee. Reizen daarentegen… Wij vroegen zes topchefs naar hun favoriete foodbestemming in Europa en dé culinaire trekpleisters daar. Vandaag is het de beurt aan Thijs Vervloet.

Wie is Thijs Vervloet?

Thijs Vervloet is chef van Colette – De Vijvers, op het vroegere kasteeldomein van de prinselijke familie De Merode. Thijs’ 
overgrootmoeder kookte voor hen, nu eert hij haar en zijn grootmoeder Colette. Het signatuurmenu biedt klassevolle gerechten met kreeft, kaviaar, tarbot en Bressekip. Voor de lunch speelt Thijs met het marktaanbod. De setting in het groen aan het water is al even betoverend als de kaart.

Judocus Pauwelslaan, 3271 Averbode, Restaurantcolette.be, Menu vanaf € 125 (lunch).

Oui, Paris: 7 x de favorieten van Thijs Vervloet

Vervloet: “Aan het begin van mijn carrière heb ik twee jaar gewerkt en gewoond in de lichtstad. Ik draag de Franse keuken een zeer warm hart toe.” 


1. Onvergetelijke smaakbom

Thijs Vervloet

“Het is de investering waard om in 
L’Atelier de Joël Robuchon de fenomenale ravioli van langoustine te proeven, met truffel en groene kool. Robuchons pure keuken en culinaire filosofie hebben me mee gevormd en inspiratie gegeven voor mijn eigen signatuurgerechten, zoals de vier bereidingen van langoustine.”

Langoustine in truffelravioli: € 47. Menu: € 159. Rue Montalembert 5, 75007 Parijs,
Atelier-robuchon-saint-germain.com

2. De beste bistro

Parijs Thijs Vervloet

“Mijn favoriete bistro is La Poule au Pot. Ik bestel daar graag een steak au poivre, die voor je ogen wordt geflambeerd. De Franse keuken op haar best, in een no-nonsensekader. Sfeervol retro, met een zinken toog en een kaart vol klassiekers zoals uiensoep, escargots en hachis parmentier. Als in de film Ratatouille.”

Hoofdgerecht vanaf € 36. Rue Vauvilliers 9, 75001 Parijs, Jeanfrançoispiege.com

3. Virtuoze sauzenmaker

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Bij elk bezoek aan Plénitude, het restaurant van chef Arnaud Donckele, word ik gewoonweg omvergeblazen. Geen wonder dat hij drie Michelinsterren toebedeeld kreeg, en 19 op 20 bij Gault&Millau behaalde. De chef wordt in het bijzonder gelauwerd als virtuoze sauzenmaker. Het restaurant huist in het gerenoveerde gebouw van warenhuis
La Samaritaine, een icoon.”

Menu vanaf € 390. Quai du Louvre 8, 75001 Parijs, Chevalblanc.com

4. Fan van Napoleon

“Het Hôtel National des Invalides, met vergulde koepel, vind ik een prachtige plek. Het is als een stad in de stad, opgericht door de Zonnekoning voor zijn militairen. Binnenin kun je het graf van 
Napoleon zien – ik ben een grote fan.”

5. Ah le soleil!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Bij mooi weer is het statige stadspark Jardin du Luxembourg ideaal voor een wandeling. Bomen zorgen voor schaduw, er zijn fonteinen, standbeelden en stoelen om van de zon te genieten.”

6. Met wat chance

“Leuke terrassen in Parijs ontdek je
toevallig, wandelend door de straten. Ik zet me graag tussen de locals om naar de passanten te kijken.”

7.
Arty vibe

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Montmartre blijft aantrekkelijk, door de arty vibe die er hangt en het mooie zicht over Parijs.”

Meer info op Parisjetaime.com

Meer adresjes

Partner Content

Gesponsorde content