Tandoori tofu tikka massala met vegan naan
03 mei 2019
Tofu op z’n best. volg dit receptje voor een verrassend lekkere vegan hap.
Wat heb je nodig? (4pers)
- 300 g zijdetofu (in blokjes)
- handvol kerstomaatjes
- handvol verse kruiden (koriander, shiso...)
Voor de tandoori-pasta:
- 1 el korianderzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el komijnzaad
- 1 el kurkuma
- 1 el zout
- 8 peperbollen
- 2 gedroogde chilipepers
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 4 kruidnagels
- 4 zaadjes van kardemompeulen
- 2 el tomatenconcentraat
- 2 el kokosroom 2 el
- 1 el limoensap
Voor de tikka massala:
- 2el olijfolie
- 4 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 el geraspte gember
- 3 rode chilipepers (fijngesneden, zonder zaadlijst)
- 1 el tomatenconcentraat
- 400 ml tomatenpassata
- 2 el gedroogde koriander
- 1 el komijnzaad
- 2 el garam massala
- 2 el kardemomzaad
- 2 el venkelzaad
- 400 ml kokosroom
- 1 el bruine suiker
- 2 el amandelen (grofgehakt)
Voor de naanbroodjes:
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g sojayoghurt
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde koriander
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
Zo maak je de tandoori-pasta:
- Verhit alle kruiden samen in een hete pan tot ze hun geur beginnen af te geven. Draai het vuur uit.
- Maal de kruiden fijn in een vijzel.
- Voeg het tomatenconcentraat, de kokosroom en het limoensap toe, en roer tot een papje waarin je de tofu laat marineren.
Zo maak je de tikka massala:
- Stoof de look, gember en peper enkele minuten in een pan met olijfolie.
- Voeg het tomatenconcentraat toe en laat nog 5 min verder stoven.
- Voeg dan al de rest toe en laat op een zacht vuur nog ca. 25 min verder stoven.
- Rooster de gemarineerde blokjes tofu ca. 10 min in een op 180°c voorverwarmde oven. Voeg ze dan toe aan de tikka massala.
- Werk af met wat gehalveerde tomaatjes en verse kruiden.
Zo maak je 4 naanbroodjes:
- Roer de koriander en de knoflook door de olijfolie.
- Zeef het bakmeel. Roer de sojayoghurt door het meel. Voeg het zout toe. Kneed tot een stevig deeg. Verdeel in 4 gelijke delen.
- Strooi flink wat bakmeel op je aanrecht en deegrol. Rol dan het eerste deegballetje uit tot een soort pannenkoekje.
- Bak dat (zonder olie) in een hete koekenpan. Bestrijk de bovenkant met de koriander-knoflookolie.
- Draai na ca. 3 min, bestrijk ook die kant, en bak zo nog eens 3 min. Herhaal dat met de andere balletjes
Meer recepten:
- Drie heerlijke en gezonde recepten die je moet geprobeerd hebben
- 5 x suikervrije ontbijtrecepten
- 3 veganistische recepten waar ook niet-veganisten dol op zijn
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier