Superfoodsnack: nacho’s met gezonde groentedip en yoghurt-korianderdressing

Een beetje zondigen mag: dankzij deze zelfgemaakte superfooddip worden je nacho’s trouwens meteen een stuk gezonder. Dit recept is heel eenvoudig te bereiden en binnen een mum van tijd klaar. Neem er een glaasje wijn bij en geniet van gezellige avond.

 

Voor 4 personen

  • 1 zakje nacho’s
  • 4 bladeren boerenkool
  • 1 sap van limoen
  • peper en zout
  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 bussel koriander
  • 200 ml yoghurt

Bereidingswijze

Strooi de nacho’s op een met bakpapier beklede ovenschaal en toast ze tot ze goudbruin zijn in een op 180°C voorverwarmde oven. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Was de bladeren van de boerenkool, snij de nerven eruit en de bladeren fijn. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij in kleine blokjes. Bestrooi zowel de boerenkool als de avocado met peper en zout, en besprenkel met limoensap.

Maak de dressing: mix de koriander met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Haal de nacho’s uit de oven. Leg ze op een bord. Schik er de boerenkool, avocado en lente-ui op. Besprenkel met de korianderdressing en serveer de rest erbij.

Op zoek naar nog meer gezonde recepten?

Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content