Streetfood on the go: bij deze 8 x foodtrucks wil je deze zomer passeren
De zomer is hoogseizoen voor foodies. Want geen moment waarop er zoveel streetfood te scoren valt als in juli en augustus. Van een ‘curry cruiser’ op wielen tot een mobiele vuurtoren met artisanale kroketten: bij deze foodtrucks wil je langsgaan.
1. The Himalaya Club
Kruidige curries, knapperige noedels en andere geneugten uit de eeuwenoude Tibetaanse keuken op wielen, dat is The Himalaya Club. Al jarenlang tekenen de Aziatische foodtrucks present op allerlei grote festivals in binnen- en buitenland. Ook in de aanbieding: crispy crab, vegetarische samosa’s, fried rice met groentjes en een ‘crazy mix‘ van Aziatische fingerfood.
Meer info en reservaties op himalayaclub.be.
2. Bubba Kroketten
De hippe Bubba-vuurtorens sieren al bijna 27 jaar de foodcourts van markten, festivals en andere feestelijke gelegenheden. Hun specialiteit: verse en handgemaakte artisanale kroketten in een hip jasje. Van de garnaalbollen tot de kroketten met everzwijn en Maredsousbier of die met kaas en truffel: elke combinatie benadert de perfectie. Deze zomer vind je Bubba niet alleen in de Vleeshalle in Mechelen, maar bijvoorbeeld ook op Tomorrowland, Gent Smaakt, op verschillende markten aan de kust en elke zaterdag en zondag op het Theaterplein in Antwerpen.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer info en reservaties op bubba.kroketten.be.
3. Bia Mara
Aan hippe foodcourts in Londen en Dublin geen gebrek. Toch zagen de Ierse eigenaars achter Bia Mara daar een aantal jaren nog een groot gat: voor verse seafood en een alternatieve interpretatie van fish & chips was er nog veel plek. En dus gingen ze aan het experimenteren met makreel in een jasje van tempura. Intussen groeide makreel uit tot een groot assortiment aan vis – hoe meer vissoorten in aanmerking komen voor de fish & chips, hoe beter voor het natuurlijke evenwicht in zee. Hun tempura passen ze aan naargelang de vissoort. Momenteel op de kaart: ’the lemon basil tempura’ met een sausje van look en truffel, een ‘chorizo en octopus stew’ met een huisgemaakte Chimichurri en ‘hot squid rings’.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer info en reservaties op biamara.com.
4. Cropains
Met z’n dikke sneden brood en originele creaties brengt Cropains een alternatieve versie van de klassieke croque monsieur. Naast croques heeft de truck ook burrito’s, soepen en desserts in de aanbieding. De kaart varieert naargelang het seizoen, maar sommige klassiekers – zoals de Boum Boum met een gegratineerd laagje Brugse kaas bovenop of de Louis Béchamel met bechamelsaus hoeveham – en zijn er altijd.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer info en reservaties op cropains.com.
5. Mission Masala BBQ
De Curry Cruiser van Mission Masala vind je standaard terug in de foodline-up van zo goed als elk noemenswaardig festival in ons land. Wat de truck van Antwerps dj Tim Van den Heuvel en zijn Londens-Indische vriendin Pavan Bajwa zoal in de aanbieding heeft? Indische soulfood vol kruidige aroma’s en klassiekers. Hoog op onze persoonlijke favorietenlijstje: de bang bang bhajis (beignets gevuld met ui en groenten en verschillende chutneys on the side), de palak en pappadom (een romige spinaziedip) en de butter chicken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer info en reservaties op missionmasala.be.
6. Stoom
De eigenaars van STOOM lieten zich culinair inspireren op hun reizen door China. En dus ‘stoomt’ hun foodtruck de hele zomer lang met plezier de lekkerste Dim Sums, gyoza’s en broodjes baboa voor je klaar. Het verschil tussen die eerste twee: terwijl de met vlees, vis of groenten gevulde Dim Sums netjes gestoomd worden in een mandje boven kokend water, worden de deegpakketjes van gyoza’s na het stomen nog even aangebakken op de plaat voor een krokant korstje.
Meer info en reservaties op gestoomd.nl.
7. Time for Churros
De Churrosbus van ‘Time for Churros’ doet precies wat de naam je vertelt: de Spaanse lekkernij netjes per bus tot aan je voordeur brengen. De Churros zijn gemaakt volgens het aloude recept en uitsluitend bereid met biologische producten. Als topping serveert de Churrosbus niet alleen chocolade, maar ook aardbeiensaus, caramel, poedersuiker en kaneel. Niet zo’n fan van Churros? Geen probleem: de bus heeft ook poffertjes, wafels, donuts, chocofruit, suikerspinnen, verse pannekoeken, appelbeignets en smoutebollen in de aanbieding.
Meer info en reservaties op foodtruckbestellen.be.
8. Tucan Taco’s
De truck van Tucan Taco’s brengt het beste van de Mexicaanse straat naar ons land. Wat Stefan en zijn trouwe compagnon Taco serveren? Onder meer loaded nacho’s met pulled pork, guacamole en zure room, crunchy chicken taco’s met huisgemaakte salsa en pulled pork taco’s met traag gegaarde menapii varkensschouder en verschillende frisse toppings.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer info en reservaties op tucantacos.be.
Meer food en hotspots
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier