Van luxe empanada’s tot taco’s: 8 x fine fastfood om te proberen in Antwerpen

Jeroen Meus’ deluxe dogs en Sergio Hermans haute frites zijn lang niet meer de enige opties op de fancy fastfoodmarkt. In Antwerpen kregen ze bijstand van enkele fine fastfoodconcepten waar je méér dan een ordinaire hamburger voorgeschoteld krijgt.

1. Tastebuds: loaded fries met neon

De Antwerpse Dageraadplaats is een fastfoodhotspot rijker: Tastebuds, een vegan frituur die van ‘loaded fries’ zijn specialiteit heeft gemaakt. De missie van Tastebuds: bewijzen dat plant based en duurzaam eten niet saai en voorspelbaar hoeft te zijn. Een opzet waarin de zaak wat ons betreft met verve in geslaagd is: van de smash burger met vegan cheddar & pickle, tot de ‘basil loaded’ fries met basilicumveganaise, zongedroogde tomaat en vegan Parmezaanse kaas of de Tahini Loaded met frieten van zoete aardappel, hummus en vegan feta: alles smelt op de tong. Onze favoriete go to voor luxe fastfood in Antwerpen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via tastebudsantwerp.be.

2. Pizzaro: New York-style slices

Zin in een heerlijk dikke pizza slice on the go? Dan moet je passeren bij Pizzaro, de New York style pizzatent waar je je pizza niet per stuk, maar wel per slice kan bestellen. Van de ‘plain cheese’ met provolone, parmigiano reggiano en basilicum tot een klassieke pepperoni of een slice ‘zucchini’ met een basis van room, courgette, peterselie en look: élke pizza is een aanrader. Een slice van elk kan natuurlijk ook.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via v.restaurant/antwerp.

3. Tota Empanadas: Argentijns familierecept

De Argentijnse empanada’s van Tota zijn nu ook gestrand op Zurenborg. Na een filiaal in de Hoogstraat openden ze dit jaar een tweede zaak, vlakbij de Dageraadplaats. Je kiest er uit een tiental verschillende empanada’s, ofte: rijkelijk gevulde deeghapjes, krokant gebakken in de oven. Die met Argentijns rundsvlees en ham en kaas zijn publiekslieveling.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via totaempanadas.com.

4. Soju Bar: Korean chicken

Na een vestiging in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven is deze Korean Style luxe fastfoodketen ook naar Antwerpen komen overwaaien. Hun specialiteit? Koreaanse gefrituurde kip en bier. Van krokante honey butter chicken tot de cilantro lime met chimichurri saus en koreander tot de boneless ‘soju gagnam style’ met gochujang mayo: zeker proberen is de boodschap. Naast fried chicken ook nog een paar andere Koreaanse specialiteiten zoals bibimbap, kimbab, mandu en bingsu op het menu. De laatste nieuwe sensatie in fastfoodland die je echt niet wil missen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via sojubar.com/antwerp.

5. Nub smash burger: nieuwe planeet

Jeugdvrienden Domenico en Samy openden in maart 2022 hun eerste smash burgerzaak in Gent. Een succes, want al snel volgde een tweede filiaal in Brussel en sinds kort ook één in Antwerpen. Je eet er de perfecte ‘platte’ burger (ook veggie-opties) en belandt er op een andere planeet. Letterlijk dan, ga zelf maar kijken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via @nub.smashburger.

6. Knees to chin: sidewalk food

De specialiteit van de Vietnamese streetfoodketen Knees to Chin zijn rice paper rolls: relatief gezonde spring rolls in een dun, bijna doorzichtig deeg. De vulling is gemaakt van kip, garnalen, tofu, krab of varkensvlees met verschillende verse groenten en dunne rijstvermicelli noedels. Naast spring rolls ook een paar smaakvolle noedelgerechten op de kaart: van chicken noodle soup tot minced pork noodles. Zeker langsgaan – al was het maar voor het flitsende zuid-oosterse interieur.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via kneestochin.com.

7. Maki Maki: hotdogs met sushi

Wat dacht je van een hotdog met sushi in plaats van een alledaagse worst? Bij Maki Maki in de Nationalestraat kan het want daar eet je een heuse sushi hotdog. Verwacht je aan een gefrituurd broodje afgewerkt met toppings als surimi, avocado, komkommer, tempura garnalen, teriyaki, pikante mayo... de typische sushi-dingen. Geniaal, toch?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via makimaki.be.

8. Umamido: ‘foxy’ ramen bowls

In Japan staat fastfood zelden gelijk aan ongezond. De ramen bowls van Umamido zijn snel en hapklaar, maar ook duurzaam, ‘slow cooked’ – volgens de aloude Japanse tradities – en samengesteld met oog voor de planeet. En dat proef je ook: de huisgemaakte en traag getrokken bouillons zijn een echte smaakbom, de noodles perfect beetgaar, de kimchi scherp, maar zacht tegelijkertijd en de groenten – aangeleverd door lokale telers – kraakvers. De miso en shoyu: die laat Umamido speciaal leveren door topleveranciers uit Japan. Op die manier verenigt de fancy fastfoodzaak het beste uit eigen land én uit dat van de rijzende zon.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info via umamido.be.

Meer foodhotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content