Smullen met de huisgemaakte koekjes
09 mrt 2018
Gezond, snel en gemakkelijk. De missie waarmee Ellemieke Vermolen, vrouw van Sergio Herman de brooddoos maaltijden omtoverde tot gezonde meeneemlunches. Bijna iedereen is dol op koekjes, maar niemand vindt de extra uren sporten in de fitness leuk. Met dit recept van Ellemieke kan je voortaan op een gezonde manier zondigen.
WAT HEB JE NODIG:
Voor ca. 15 huisgemaakte koekjes:
- 50 gram (fijngemalen) havermout
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokosbloemsuiker
- 1 el zeezout
- 75 gram ongezouten roomboter
BEREIDING:
- Zeef het havermoutmeel en doe het met het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en een snuf zeezout in een mengkom.
- Snijd de boter in blokjes en doe deze ook in de kom, samen met het ei.
- Mix alles met een mixer en maak er met je handen een soepele deegbal van.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg in een staafvorm uit en snijd in plakjes van 4 mm dikte.
- Druk de plakjes een beetje plat en leg ze met voldoende ruimte tussen op een stuk bakpapier.
- Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min af en laat ze afkoelen.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel om ze lekker krokant te houden.
Tip van Ellemieke: ‘Je kunt, net voor ze de oven ingaan, iets op de koekjes stempelen.
Ik vind het bijvoorbeeld leuk om de namen van mijn kinderen erop te schrijven. Of
‘Succes!’ als iemand een examen of sportwedstrijd heeft.’
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier