Smullen maar: chocoladetaart met laurier
Het waait, het regent, het is koud. Doe ons dus maar een portie comfortfood. En wat smaakt er beter dan vers stukje taart? Niets, dat dachten wij ook.
Wat heb je nodig? (voor 8 personen)
• 180 g boter
• 200 g donkere chocolade
• 150 g roggebloem
• 80 g bruine suiker
• 100 g witte suiker
• 3 eieren
• 1 extra eigeel
• 1 extra eiwit
• 50 g extra fijne suiker
• 100 g amandelen
• 8 laurierblaadjes
• bloemsuiker
• zout
Zo maak je het:
Smelt de boter en chocolade au bain-marie. Klop de eieren, het extra eigeel, de bruine en witte suiker op tot een bleke, schuimende massa. Roer er voorzichtig de gesmolten chocolade en de roggebloem door. Boter een taartvorm in en stort het deeg daarin uit. Klop het eiwit met de extra fijne suiker en een snuifje zout op tot een glanzende, schuimende massa. Meng de amandelen eronder en smeer uit over het chocoladedeeg. Steek laurierblaadjes in het eiwitschuim. Zet ca. 30 min in een op 160°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer.
Meer desserts:
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier