Sigarenkoekjes met slagroom

Woensdag zit er bij de nieuwe Feeling ook een nieuwe bookzine! Verschillende heerlijke recepten over chocolade vind je in het boekje terug maar hier geven we al enkele recepten prijs.

Voor de koekjes:

  • 20 g cacaopoeder (zonder suiker)
  • 50 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 50 g halfgezouten boter (gesmolten)
  • 100 g griessuiker

Voor de slagroom:

  • 40 g cacaopoeder (zonder suiker)
  • 1 el vloeibare karamel
  • 2 eierdooiers
  • 12,5 cl koude volle room
  • 1 el griessuiker

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak eerst de koekjes. Meng de eiwitten en de suiker in een grote kom. Zeef de bloem en de cacao en meng alle ingrediënten al kloppend. Doe de gesmolten boter erbij.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Plaats rechthoekjes van 10 x 5 cm deeg op het bak-papier, met voldoende ruimte ertussen. Schuif in de oven en laat 3-4 minuten bakken. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de rand, en lichter in het midden.

Haal de bakplaat uit de oven. Rol de nog zachte koekjes rond Chinese eetstokjes of rond een -potlood en laat ze hard worden.

Maak nu de slagroom. Meng de cacao en de suiker in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng met een elektrische garde. Giet de vloeibare karamel erbij.

Klop de room op en meng deze voorzichtig onder het cacao-karamelmengsel. Doe de chocoladeslagroom in een spuitzak en leg deze 30 minuten in de koelkast.

Versier de sigaren net voor het serveren met de slagroom.

TIP: in plaats van slagroom kun je ook een ganache naar keuze gebruiken. 

Partner Content

Gesponsorde content