Showstopper: goudbrasem met citroengras

Warme avonden vragen om etentjes met vrienden en familie. Wil je eens wat anders voorschotelen dan een BBQ of koude schotel? Deze verrassende goudbrasem is gegarandeerd een groot succes.

Ingrediënten:

  • 5 groene chilipepers
  • 60 g gember
  • 50 g citroengras
  • 10 teentjes knoflook (gepeld)
  • 20 g limoenblaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el palmsuiker (of rietsuiker, of gewone)
  • 1 el zeezout
  • 50 ml druivenpitolie
  • 4 goudbrasems
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen

Voor de afwerking:

  • 1 extra lente-uitje
  • 1 extra bosje koriander

Zo maak je het:

  • Doe de pepers, gember, het citroengras, de knoflook, limoenblaadjes, koriander, lente-uitjes, palmsuiker en het zeezout in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg voorzichtig olie toe tot je een smeuïge pasta krijgt.
  • Maak een vijftal inkepingen in elke vis, en smeer ze dan in met de pittige pasta die je net gemaakt hebt. Laat zo 2 tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Bak de vissen op een goed hete BBQ of in een al even hete, goed ingevette grillpan. Breng verder op smaak met peper, zout, citroen- en limoensap.
  • Serveer met wat fijngesneden lente-uitjes en korianderblaadjes over.

Tips:

  • In de supermarkt is het aanbod gedroogde limoenblaadjes vaak groter dan verse. Heb je verse gekocht, dan kun je het overschot makkelijk invriezen. Ook zonder deze blaadjes is het recept overheerlijk.
  • Via sites als asianfoodlovers.be en seingthai.com kun je ook aan oosterse ingrediënten raken.
  • Natuurlijk mag je dit recept ook met een andere vis klaarmaken. Vraag advies in de winkel

Meer verrassende recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content