Recepten voor buiten: heerlijke kastanjepralines
14 dec 2020
Samen tafelen en vieren? We laten de volle living voor wat-ie is, en kiezen voluit voor de openlucht. Want van plukplezier tot vuur, dat lekker knettert; de natuur is een feest op zich. En deze pralines zorgen voor extra plezier!
Huisgemaakte kastanjepralines
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- Kastanjes: 500 g, gepoft boven het vuur in een gietijzeren pan en gepeld (of gebruik 500 g kanten- klaar gegaarde, vacuüm verpakte kastanjes)
- Amandelmelk: ± 2,5 dl
- Honing: 4 à 5 eetlepels
- Chilivlokken: 1 theelepel
- Fleur de sel: 1 theelepel
- Cacaopoeder: 3 eetlepels
- Pure chocolade: 250 g
Zo maak je de kastanjes:
- Kook de kastanjes gaar in de amandelmelk. Mix glad.
- Meng met de honing, chilivlokken, fleur de sel en het cacaopoeder. Rol tot balletjes
(zo groot als een walnoot) en laat ze opstijven in de koelkast. - Smelt de chocolade in een pannetje. Leg de kastanjeballetjes naast elkaar op een rooster en overgiet met de chocolade. Laat opnieuw opstijven.
Meer recepten voor de feestdagen:
- Wij serveren: een compleet kerstmenu met 6 typische feestingrediënten
- 10 x gemakkelijke dessertjes voor de feestdagen
- Home-apero: 5 x aperitiefboxen die aan huis geleverd worden
(Beeld: Bramski)