Recepten voor buiten: heerlijke kastanjepralines

Evelien Rutten

Samen tafelen en vieren? We laten de volle living voor wat-ie is, en kiezen voluit voor de openlucht. Want van plukplezier tot vuur, dat lekker knettert; de natuur is een feest op zich. En deze pralines zorgen voor extra plezier!


Huisgemaakte kastanjepralines

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  •  Kastanjes: 500 g, gepoft boven het vuur in een gietijzeren pan en gepeld (of gebruik 500 g kanten- klaar gegaarde, vacuüm verpakte kastanjes)
  • Amandelmelk: ± 2,5 dl
  • Honing: 4 à 5 eetlepels
  • Chilivlokken: 1 theelepel
  • Fleur de sel: 1 theelepel
  • Cacaopoeder: 3 eetlepels
  • Pure chocolade: 250 g

Zo maak je de kastanjes:

  • Kook de kastanjes gaar in de amandelmelk. Mix glad.
  • Meng met de honing, chilivlokken, fleur de sel en het cacaopoeder. Rol tot balletjes
    (zo groot als een walnoot) en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade in een pannetje. Leg de kastanjeballetjes naast elkaar op een rooster en overgiet met de chocolade. Laat opnieuw opstijven.

Meer recepten voor de feestdagen:

(Beeld: Bramski)

Partner Content

Gesponsorde content