Van frambozencocktail tot pasta met citroen-botersaus: 5 x met deze stijlvolle gerechten blaas jij jouw gasten omver

Bij ons modenummer hoort natuurlijk een modegevoelig menu. Even smakelijk als trendy: vijf gerechten geïnspireerd door dé catwalkkleuren.

1. Very berry cocktail in frambozenrood

Voor 1 cocktail • 15 min.

Dit heb je nodig:

• 60 ml gin
• 50 ml frambozensiroop
• sap van ½ citroen
• 1 eiwit
• ijsblokjes
• 1 tl gevriesdroogde frambozen

Voor de frambozensiroop:

• 300 ml water
• 250 g frambozen (vers of diepvries)
• 250 g fijne suiker

Zo maak je het:

1. Breng het water met de frambozen en de suiker op een laag vuur aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Giet de siroop door een zeef en laat afkoelen.
2. Doe de gin, de siroop, het citroensap en het eiwit in een cocktailshaker. Shake krachtig gedurende 15 seconden.
3. Voeg ijs toe en schud opnieuw gedurende 15 seconden.
4. Giet de cocktail in een gekoeld coupeglas en werk af met de gevriesdroogde frambozen.

Tip: Bewaar de rest van de frambozensiroop in een afsluitbare fles. De siroop is ongeveer 2 à 3 weken houdbaar in de koelkast.

2. Olijven-courgettedip met dukkah in olijfgroen

Voor 4 personen • 20 min.

recepten

Dit heb je nodig:

• 100 g groene olijven zonder pit
• 1 courgette
• 1 avocado
• 2 teentjes knoflook,gepeld
• handvol peterselie of korianderen/of munt
• beetje cress
• 1 à 2 el citroensap
• 2 el tahinpasta
• 1 à 2 el volle yoghurt
• 1 tl dukkah
• olijfolie
• peper en zout

Zo maak je het:

1. Snijd de courgette in plakjes en bak ze in olijfolie op een zacht vuur gaar. Kruid met peper en zout.
2. Doe de courgette samen met de olijven, het vruchtvlees van de avocado, de gepelde look, de verse kruiden, de tahin en de yoghurt ineen blender en mix glad. Voeg naar smaak het citroensap toe en kruid met peper en zout.
3. Schep de dip in een mooie schaal en werk af met wat olijfolie, de dukkah en cress. Serveer met broodstengels of crackers.

3. Pasta met citroen-botersaus in botergeel

Voor 4 personen • 30 min.

recepten

Dit heb je nodig:

• 400 g spaghetti of linguine
• 2 teentjesknoflook, geperst
• sap van 1/2 citroen
• geraspte schil van 1 citroen
• 250 ml witte wijn
• 250 ml volle room
• 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
• ½ tlkurkuma
• 40 g koude boter, in blokjes
• olijfolie
• witte peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de pasta beetgaar zoals vermeld opde verpakking. Breng de witte wijn met de geperste look aan de kook. Laat voor de helft inkoken.
2. Giet er de room al roerend bij en laat opnieuw wat inkoken. Roer er het citroensap ende parmezaan onder en laat al roerend nog 1 minuut verder koken. Haal de pan van het vuur en klop er de koude boter blokje per blokje onder tot de saus wat indikt. Breng op smaak met de kurkuma, de witte peper en het zout.
3. Giet de pasta af en hussel met een scheutje olijfolie. Verdeel de pasta mooi over de borden en giet er de saus over. Werk af met de citroen zeste en eventueel nog extra parmezaan en serveer meteen.

4. Wortel-sinaasappelsalade met walnoten en yoghurt in sinaasappeloranje

Voor 4 personen • 25 min.

recepten

Dit heb je nodig:

• 500 g wortelen
• schil en sap van1 sinaasappel + 2 extra sinaasappelen
• 1 el geraspte gember
• 400 ml Griekseyoghurt
• 40 g walnoten
• 1 el honing
• 1 tl komijnpoeder
• boter
• olijfolie
• peper en zout

Zo maak je het:

1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schil de wortelen en halveerde dikkere exemplaren in de lengte.
2. Verhit een klontje boter met een scheutjeolijfolie en bak de wortelen op hoog vuurrondom lichtjes bruin. Voeg de gember toe enlaat 1 minuut meebakken. Kruid met het komijnpoeder, de peper en het zout. Blus met hetsinaasappelsap, voeg de zeste en een scheutjewater toe en laat de wortelen, met deksel opde pan en op een zacht vuur, verder garen.
3. Hak de walnoten fijn en kruid de yoghurtmet peper en zout. Schil de twee appelsienenen snijd ze in plakjes.
4. Schep een flinke lepel yoghurt op elk borden strijk met de bolle kant van een eetlepelmooi open. Verdeel er de wortelen en deplakjes sinaasappel over. Bestrooi met dewalnoten en druppel er nog wat van hetkookvocht over.

5. Tiramisutorentje met koffie in mokkamoussebeige

Voor 4 personen • 25 min.

recepten

Dit heb je nodig:

• 80 ml sterke koffie, gekoeld
• 1 el poedersuiker, gezeefd
• 1 el koffielikeur
• 16 rondezandkoekjes
• 1 el chocoladeschilfers
• cacaopoeder

Voor de koffiemascarpone:

• 50 ml sterke koffie, gekoeld
• 1 el koffielikeur
• 100 g mascarpone
• 200 ml volleroom
• 2 el poedersuiker, gezeefd
• 2 à 3el cacaopoeder (ongezoet), gezeefd

Zo maak je het:

1. Mix voor de mascarpone alle ingrediënten tot zachte pieken.
2. Roer de koffie, de poedersuiker en de likeur onder elkaar. Wentel er de koekjes één voor één in.
3. Schep een lepel mascarpone op elk bord. Leg er een koekje op. Schep er opnieuw een lepel mascarpone op en dek af met een koekje. Maak zo een torentje van 4 koekjes. Eindig met mascarpone en lepel er het resterende likeurmengsel op. Werk af met wat chocoladeschilfers en cacaopoeder en serveer meteen.

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content