Recept: zalmburger met guacamole van Sandra Bekkari

Weinig tijd om gezond te koken? Geen excuus meer! In Fast Food geeft Sandra Bekkari maar liefst 80 recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Goed nieuws: aan Feeling verklapt ze alvast enkele van haar favorieten. Vandaag: de heerlijke zalmburger met guacamole van Sandra Bekkari.

Dat we het druk hebben, is een feit. Dat bewijst ook ‘Fast Food’, want het nieuwe boek van Sandra Bekkari werd in mum van tijd een groot succes. Het concept is net zo eenvoudig als de recepten: je krijgt tal van tips en uitleg over de SANA-methode. Daarnaast krijg je maar liefst 80 recepten die je gemiddeld in 30 minuten op tafel tovert. Extra voordeel: ze probeert de afwasberg te beperken. Halleluja!

Lees ook: onze foodjournalist ging de test aan – hoe snel en eenvoudig zijn de ‘fast food’ recepten van Sandra Bekkari écht?

Gezond en snel diner voor vanavond? Probeer dan deze zalmburger met guacamole van Sandra Bekkari eens.

Recept: zalmburger met guacamole van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig:

  • 2 volkoren roggecrackers
  • 250 g (bio)zalmfilet, in stukken
  • ½ handvol dille
  • ½ handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 avocado
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • ½ handvol koriander (optioneel)
  • 2 sneden volkoren speltbrood, getoast
  • 10 kerstomaatjes
  • 2 handvol waterkers (of tuinkers, tuinkruiden…)

Zo maak je het:

  • Mix de roggecrackers in de cutter tot paneermeel, haal uit de cutter en doe in een mengkom.
  • Mix de zalm ook in de cutter.
  • Meng de zalm met het paneermeel, voeg de dille, peterselie en een scheutje limoensap toe en kruid met cayennepeper en zout. Rol er twee ballen van en duw plat tot burgers.
  • Plet de avocado en meng met de rode ui, een scheutje limoensap, peper en zout. Voeg eventueel wat verse koriander toe.
  • Bak de zalmburgers in olijfolie.
  • Besmeer de toasts met guacamole, leg de burger erbovenop.
  • Voeg nog een scheutje limoensap toe. Werk af met tomaatjes en waterkers. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.

Fast Food – Sandra Bekkari – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

 

 

 

 

Meer gezonde recepten van Sandra Bekkari:

(Beelden: Wout Hendrickx/Karl Brunix)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content