Een burger, maar anders: het recept voor de krokante chili-kipburger van Donna Hay
Donna Hay heeft een nieuw kookboek uit, met meer van wat ze het beste kan: simpele, heerlijke recepten die er ook nog eens waanzinnig uitzien. We serveren je enkele exclusieve voorproevers. Ontdek hier het recept voor de krokante chili-kipburger van Donna Hay.
Donna Hays recept voor een krokante chili-kipburger
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 125 ml Shaoxing-rijstwijn (Chinese kookwijn)
- 60 ml sojasaus
- 1½ eetlepel fijngeraspte verse gember
- 4 kippendijfilets van 125 g, bijgesneden
- 150 g bloem
- 130 g maïzena
- ½ theelepel tafelzout
- plantaardige olie, om in te frituren
- 4 hamburgerbroodjes, gehalveerd
- mayonaise, fijngesneden witte kool, koriander en knapperige chiliolie (zie basisrecept), voor erbij
Meer recepten van Donna Hay: Frisse winterkost: geschroeide chilizalm met kokos-komkommersalade
De stappen
1. Roer de Shaoxing, sojasaus en gember door elkaar. Leg de kippendijen erin en keer ze om, zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Laat ze 1 uur in de koelkast marineren.
2. Roer in een kom de bloem, maïzena en het zout door elkaar. Leg de kip erin en druk aan tot ze met de bloem bedekt zijn. Verhit 6 cm olie in een pan op matig-hoog vuur. Frituur de kip in delen 6-7 minuten, keer af en toe om, tot ze goudkleurig en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
3.Besmeer de hamburgerbroodjes met mayonaise. Leg de kool, koriander en kip erop en schep er wat knapperige chiliolie over.
Uit ‘Even More: Basics to Brilliance’ van Donna Hay, uitgegeven bij 4th Estate, € 37,45.
Meer recepten
Recept en styling: Donna Hay
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier