Een last-minute dessert voor jouw feestje? Probeer deze cupcakes met citroenglazuur en frambozen
Donna Hay heeft een nieuw kookboek uit, met meer van wat ze het beste kan: simpele, heerlijke recepten die er ook nog eens waanzinnig uitzien. We serveren je enkele exclusieve voorproevers. Nog op zoek naar een last-minute, simpel dessertje voor Nieuwjaar? Probeer dit recept voor cupcakes met citroenglazuur en frambozen.
Donna Hays recept voor cupcakes met citroenglazuur en frambozen
Ingrediënten (voor 18 stuks)
Voor het beslag:
- 180 ml koolzaad- of andere plantaardige olie
- 3 eieren
- 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
- 60 ml citroensap
- 250 g dikke yoghurt
- 375 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 330 g fijne kristalsuiker
Voor het glazuur:
- 180 g kristalsuiker
- 60 ml citroensap
Voor de versiering:
- 250 ml slagroom
- 250 ml double cream of slagroom
- 125 g frambozen
Meer dessert-inspiratie: 5 x klassieke desserts op een gezondere manier
De stappen
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Beslag:
1. Klop in een kom de olie, eieren, citroenschil, het citroensap en de yoghurt door elkaar.
2. Zeef boven een andere grote kom de bloem en het bakpoeder. Meng de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk het eimengsel erin. Klop door elkaar.
Glazuur:
1. Roer de suiker en het citroensap door elkaar.
De cupcakes:
1. Zet 18 ingevette papieren cupcakevormpjes in 2 muffinbakvormen.
2. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak 25-28 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
3. Zet ze op een rooster en schep de helft van het citroenglazuur erover. Laat 10 minuten rusten.
4. Klop intussen de slagroom en double cream op tot er zachte pieken zijn.
5. Verdeel de room over de cupcakes, leg er een framboos op en besprenkel met de rest van het citroenglazuur.
Uit ‘Even More: Basics to Brilliance’ van Donna Hay, uitgegeven bij 4th Estate, € 37,45.
Meer recepten
Recept en styling: Donna Hay
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier