Recept: Venetiaanse pasta met eend
Ben je fan van de Italiaanse keuken en pastagerechten? Dan is dit recept met ‘eend‘ in de hoofdrol zeker iets voor jou! Afgewerkt met Parmezaanse kaas zet je een onweerstaanbare schotel op tafel die zowel door jong als oud wordt gesmaakt.
VOOR 4 PERSONEN
- 500 g lintpasta
- 4 eendenbouten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el kaneelpoeder
- 2 el bloem
- 300 ml rode wijn
- 800 ml tomatenblokjes uit blik
- 250 ml kippenbouillon
- 3 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- versgeraspte parmezaan
BEREIDINGSWIJZE
Bestrooi de eendenbouten met peper en zout en braad ze aan in een ruime pan. Haal ze eruit. Snipper de ui, pers de look, en stoof die aan in het braadvocht van de eendenbouten. Voeg laurier en kaneel toe. Doe de bloem erbij en laat nog even bruinen. Doe dan de bouten opnieuw in de pan, en blus met rode wijn. Doe de bouillon en de tomatenblokjes erbij, en laat 2 u sudderen op een laag vuur. Kook de pasta al dente en giet af. Schep de bouten uit de saus. Verwijder het vel. Haal de pasta door de saus. Serveer de pasta en de bouten met wat versgeraspte Parmezaanse kaas erover.
Op zoek naar nog meer lekkere recepten?
Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier