Recept: vegetarische paté met seizoensgroenten

De natuur geeft je prachtige seizoensgroenten, wij een zalig recept voor huisgemaakte vegetarische paté. Zonder al te veel poespas, zo simpel kan lekker eten zijn.

Recept: vegetarische paté

voor 8 à 10 personen:

  • Spinazie  300 g
  • veenbessen 50 g
  • sherry 50 ml
  • ui 1
  • kastanjechampignons 200 g
  • pastinaak 1
  • olijfolie 1 el
  • knoflook 2 tenen (fijngeperst)
  • gedroogde salie 1 el
  • tijm 1 takje
  • zeste van 1 biocitroen
  • freekeh 150 g (gekookt)
  • hazelnoten 100 g
  • gekookte kastanjes 100 g
  • broodkruim 25 g
  • eieren 3
  • zout
  • peper
  • boter 25 g

Blancheer de spinazie. Hak fijn. Breng de veenbessen in een steelpan met de sherry aan de kook. Laat even op een zacht vuurtje stoven. Snij ui, champignons en pastinaak fijn. Bak met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg look, salie, tijm en zeste toe en bak beetgaar. Doe de freekeh in een ruime kom. Voeg spinazie, veenbessen, hazelnoten, kastanjes, spinazie, broodkruim, eieren en het gebakken mengsel toe. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Vet een langwerpige ovenschaal in met een klontje boter. Giet het mengsel erin. Bak 1 u in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat de paté afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd in plakken.

Lees ook: 8 x de beste vegan en vegetarische restaurants in Antwerpen.

Tip: freekeh is een graan dat wordt geoogst wanneer het nog groen is, op het moment dat de voedingswaarde het hoogst is. Je vindt het steeds vaker in de supermarkt. Het bevat veel meer vezels dan witte of volkorenrijst en is rijk aan magnesium, kalium, calcium en ijzer.

Deze vegetarische paté is verrukkelijk met een stevig stuk brood en wat uienconfituur erbij!

 

Nog meer lekkere veggie recepten:

 

Door: Ann Van Der Auwera – Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content