Recept: tiramisu deluxe
03 dec 2016
Bij elk feestje is het uitkijken naar het dessert. Met deze heerlijke, gepimpte versie van de klassieker tiramisu scoor je zonder fout.
Wat heb je nodig voor 8 personen?
- 5 eieren (gescheiden)
- 85g suiker
- 200g mascarpone
- 1/2 tl oranjebloesemwater
- 200ml room (40%)
- zeste van 2 (onbespoten) sinaasappelen
- 200ml espresso
- 150ml marsala
- 24 savoiardi-koekjes
- geraspte donkere chocolade of gehakte hazelnootjes als decoratie
Zo maak je het
- Klop de eigelen en suiker in een grote kom tot een bleke, schuimige massa. Doe de mascarpone en het oranjebloesemwater erbij.
- Klop de room stijf en voeg ook die toe, net als de sinaasappelzeste. Klop de eiwitten stijf en spatel ook die erdoor.
- Doe espresso en marsala in een kom en dip daar de koekjes in. Doe wat koekjes in de glazen of kommetjes waarin je de tiramisu wilt serveren. Schep er een laag mascarponemengsel over. Bedek met een tweede laag koekjes, dan opnieuw wat van het mascarponemengsel, enzovoort.
- Zet een nacht in de koelkast om op te stijven, en doe er wat geraspte chocolade of heel fijn gehakte hazelnootjes over, net voor het serveren.
Wil je liever gaan voor een gezonder dessert? Dan is een dessert met quinoa of deze 8 slanke desserttips misschien ook iets voor jou!
Recept: Ann Van Der Auwera (tiramisu)
Foto: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier