Recept: Op vel gebakken kabeljauw met jonge aardappeltjes en pesto van spinazie
Zin in een lekkere maaltijd maar gebrek aan inspiratie? Feeling to the rescue! Dit recept voor op vel gebakken kabeljauw met jonge aardappeltjes en pesto van spinazie is om duimen en vingers bij af te likken. Meer nog: je maakt het klaar in amper 20 minuten!
Ingrediënten voor vier:
Voor de kabeljauw met jonge aardappeltjes en pesto van spinazie
- 10 groene aspergepunten
- 40 g daslook
- 200 g spinazie
- het sap van 1 citroen
- 4 el misopasta
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 400 g jonge aardappelen
- 1 stuk kabeljauw van 800 g of 4 stukken van 200 g
- 1 klontje boter
- 1 el olijfolie
Voor de afwerking:
- enkele blaadjes postelein
- enkele blaadjes daslook
Bereiding:
Mix de spinazie, daslook en miso fijn in een blender. Stoof de geperste look en het gesnipperde sjalotje glazig in een pan met weinig vetstof. Doe bij in de blender. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet fris weg tot gebruik.
Kook de aardappelen gaar. Bak kort in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm in een hete pan boter en olijfolie. Leg de kabeljauw met de velkant naar beneden en bak 2 min. Draai om, breng op smaak met peper en zout en bak nog 2 min verder. Schuif de vis voor een perfecte garing nog enkele minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Bak ondertussen de aspergepunten beetgaar in een hete (grill)pan.
Lepel de pesto op de borden. Schik er de kabeljauw en aardappelen op, en werk af met enkele blaadjes postelein en/of daslook.
Tip van de chef:
Om te vermijden dat de vis bij het bakken opkrult, moet je het visvel vooraf even ‘bewerken’. Haal hiervoor een scherp mes uit de kast en maak in het vel een aantal ondiepe en evenwijdige sneden.
Ontdek meer overheerlijke recepten:
- Snel en simpel gerecht: mosselen in blond bier
- Recept: heerlijke bouilli met lentegroen
- Recept: overheerlijke vol-au-vent met zwezerik en zwartpootkip
- Recept: toast van zuurdesembrood met burrata, basilicum en gepocheerd ei
- Recept: slaatje van linzen met pompoencrème, pastinaak en bresaola
Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier