Recept: Lintpasta met pesto van pistachenoten

Italiëliefhebbers, deze is voor jullie. Geniet van deze heerlijk pasta maaltijd mét pistachenoten.

Wat heb je nodig?

Voor de pasta:

  • 400 g lintpasta

Tip:

  • Linguine, tagliatelle, papardelle... elk soort lintpasta smaakt lekker in dit gerecht.

Voor de pesto:

  • 70 g pistachenoten (gedopt)
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g verse basilicum + wat extra voor de afwerking
  • ca.1 dl olijfolie
  • 30 g pecorino + wat extra voor de afwerking
  • zeezout en versgemalen peper

Zo maak je de pesto

  • Strooi de pistachenoten uit over een bakplaat. Rooster ca. 6 min in een op 180°C voorverwarmde oven (let goed op dat de noten niet verbranden).
  • Hak de noten fijn. Daarna plet je de noten samen met de look en basilicum in een vijzel.
  • Voeg geleidelijk olie toe, tot je een smeuïg sausje krijgt.
  • Daarna mag je de pecorino toevoegen.
  • Plet alles samen in de vijzel tot pesto.

Zo maak je de pasta

  • Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
  • Meng de pesto onder de pasta. Serveer meteen.
  • Rasp wat extra pecorino over de pasta, strooi er nog wat basilicumblaadjes over.
  • Serveer er eventueel een kleine burrata of een beetje ricotta bij.
  • Werk af met wat zeezout en peper.

 

Ontdek meer overheerlijke recepten:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content