Recept: Lintpasta met pesto van pistachenoten
03 apr 2021
Italiëliefhebbers, deze is voor jullie. Geniet van deze heerlijk pasta maaltijd mét pistachenoten.
Wat heb je nodig?
Voor de pasta:
- 400 g lintpasta
Tip:
- Linguine, tagliatelle, papardelle... elk soort lintpasta smaakt lekker in dit gerecht.
Voor de pesto:
- 70 g pistachenoten (gedopt)
- 2 tenen knoflook
- 40 g verse basilicum + wat extra voor de afwerking
- ca.1 dl olijfolie
- 30 g pecorino + wat extra voor de afwerking
- zeezout en versgemalen peper
Zo maak je de pesto
- Strooi de pistachenoten uit over een bakplaat. Rooster ca. 6 min in een op 180°C voorverwarmde oven (let goed op dat de noten niet verbranden).
- Hak de noten fijn. Daarna plet je de noten samen met de look en basilicum in een vijzel.
- Voeg geleidelijk olie toe, tot je een smeuïg sausje krijgt.
- Daarna mag je de pecorino toevoegen.
- Plet alles samen in de vijzel tot pesto.
Zo maak je de pasta
- Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
- Meng de pesto onder de pasta. Serveer meteen.
- Rasp wat extra pecorino over de pasta, strooi er nog wat basilicumblaadjes over.
- Serveer er eventueel een kleine burrata of een beetje ricotta bij.
- Werk af met wat zeezout en peper.
Ontdek meer overheerlijke recepten:
- Snel en simpel recept: mosselen in blond bier
- Recept: witloofsoep met kabeljauw en couscous van zeekraal
- Recept: heerlijke bouilli met lentegroen
- Recept: overheerlijke vol-au-vent met zwezerik en zwartpootkip
- Recept: toast van zuurdesembrood met burrata, basilicum en gepocheerd ei
Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier