Recept: lichte bouillonsoep met dorade en fris lentegroen
De lente is in aantocht. Een goede reden om samen aan tafel te gaan voor een heerlijke gerechtje dat niet alleen lekker, maar ook gezond is. Deze lichte bouillonsoep met dorade en fris lentegroen zal ongetwijfeld harten veroveren!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 sjalotten (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 3 selderstengels (in kleine blokjes)
- 2 wortels (in kleine blokjes)
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 800 ml water
- 150 g spinazie
- de blaadjes van 1 bussel radijzen
- 10 blaadjes munt
- 300 g dorade
- peper
- zout
- olijfolie
- fleur de sel
Zo maak je de bouillonsoep met dorade:
Stoof sjalotten, knoflook, selder en wortel aan in een soeppan met dikke bodem. Voeg laurier en tijm toe. Giet het water erbij en laat ± 15 min op laag vuur koken. Was de spinazie-, radijs- en muntblaadjes grondig (kunnen zanderig zijn). Laat uitlekken. Houd er enkele van opzij. Roer de rest hand voor hand door de soep – het slinkt razendsnel – en laat nog 5 min doorkoken. Pureer in een blender, giet door een roerzeef, breng op smaak met peper en zout. Snijd de vis in kleine blokjes en leg deze in een soepbord. Giet de hete soep over de vis, zodat die gaart. Werk af met enkele blaadjes spinazie en radijs, druppels olijfolie en fleur de sel.
Tip van de chef
Zonde om radijsblaadjes weg te gooien wanneer je er evengoed een lekker slaatje mee kunt samenstellen of een frisse soep mee kunt bereiden.
Ontdek meer recepten:
- Recept: verrukkelijke broccolisoep met kaas
- Recept: Griekse salade om van te smullen
- Recept: hemels romige tomatensoep met basilicum
- Recept: licht pikante, gegrilde langoustines
- Recept: groentedumplings van boerenkool en spinazie
Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier