Recept: Libanees platbrood met za’atar en een pittig-frisse yoghurtdip
22 feb 2018
Wie zich even in warmere oorden wilt wanen moet dit recept echt proberen. Dit Libanese platbrood zal je meteen een echt vakantiegevoel geven.
Ingrediënten:
Voor het platbrood:
- 400g Bloem
- 11g Gist
- 1el Zout
- 50ml Water (lauw)
- 200g Za’atar
- 100ml Olijfolie
Voor de yoghurtdip:
- 200ml volle yoghurt
- 50g verse munt
- 1el gedroogde munt
- 2 tenen knoflook
- 2el olijfolie
Probeer ook eens: heerlijke Libanese taboulé met gebakken aubergines
Zo maak je het:
- Los de gist op in 50 ml lauw water. Laat 15 min rusten.
- Doe bloem en zout in een grote kom. Roer er het gistmengsel onder. Blijf eetlepels water toevoegen en kneden tot je een homogene massa hebt.
- Laat dat deeg in een ingevette kom 2u rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en druk die plat tot kleine pizzaatjes.
- Meng de olijfolie met de za’atar, en bestrijk de pizzaatjes met dit mengsel. Bak ze dan in ca. 15 min goudbruin in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Laat de yoghurt een nacht uitlekken in een kaasdoek in de koelkast. Meng de dag erna alle ingrediënten in een kom, en roer er ook de yoghurt door.
Nog meer lekkere recepten om dit weekend te proberen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier