Recept: kreeft met quinoa en frambozencoulis met espelettepeper
10 dec 2016
Kreeft is een typisch feestgerecht. Met deze originele twist met quinoa en frambozencoulis wordt het zeker genieten aan tafel. Smakelijk!
Wat heb je nodig voor 6 personen?
- 3 hele kreeften van 500g (of 6 kreeftenstaarten)
- 240g quinoa
- Fleur de sel
- Olijfolie
- 1 takje koriander
- 1 takje basilicum
- een scheut arganolie (of goede olijfolie)
Voor de frambozencoulis
- 1 snuifje espelettepeper
- (eventueel) 1/2 verse espelettepeper
- 100g suiker
- 300g frambozen
- 2el appelazijn of ciderazijn
- 1el olijfolie
- Fleur de sel
Zo maak je het
- Maak de frambozencoulis: mix de frambozen, gedroogde en verse espelettepeper, suiker, olijfolie, azijn en een snuifje fleur de sel. Giet de coulis door een zeef.
- Snijd de levende kreeft in de lengte doormidden en verwijder het karkas. Zet het kreeftenvlees koel weg en bak het juist voor het serveren kort aan in een gloeiend hete pan met wat olijfolie en een snuifje fleur de sel.
- Kook de quinoa in ongeveer 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met een scheut arganolie en een snuifje fleur de sel en garneer met het gehakte basilicum en de koriander.
- Serveer de kreeft op de quinoa en werk af met de frambozencoulis.
Probeer ook onze andere kreeftgerechten als hartige soesjes gevuld met avocadocrème en rivierkreeftjes of een overheerlijke mikadopasta met kreeft!
Recept: Arabelle Meirlaen
Foto: Duncan De Fey
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier