Recept: homemade cruesli met chocolade van Sandra Bekkari

Als voedingsdeskundige veroverde Sandra Bekkari met haar filosofie Noot meer diëten de harten van menig Vlaamse vrouw. Gezonde voeding staat volgens Bekkari niet synoniem aan calorieën tellen. Integendeel. Met haar lekkere en eenvoudige recepten heb je geen excuus meer om niet gezond te eten. Een van onze all-time favoriete recepten van Sandra Bekkari: de homemade cruesli met chocolade.

 

Raak je ’s morgen moeilijk uit bed en heb je vaak last van vermoeidheid? Een ongezond eetpatroon kan hier wel eens de oorzaak van zijn. Sandra Bekkari is ervan overtuigd dat je door enkele kleine aanpassingen in je voedingspatroon weer kan bruisen van energie.

Je dag goed beginnen start natuurlijk met een gezond en evenwichtig ontbijt. Deze homemade cruesli met chocolade is een goede start voor een gezonder eetpatroon. Heerlijk met wat Griekse yoghurt of (plantaardige)melk.

 

Recept: homemade cruesli met chocolade

Dit heb je nodig

  • 100 gram hazelnoten
  • 250 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el acaciahoning
  • 6 el water
  • 50 gram pure chocolade

Zo maak je homemade cruesli van Sandra Bekkari

Mix 100 gram van de hazelnoten in de blender tot je meel hebt. Doe de (glutenvrije) havervlokken in een grote kom en voeg het notenmeel en 50g hazelnoten toe. Voeg de kokosolie, de acaciahoning en het water toe aan het mengsel en meng goed. Giet uit op een bakplaat en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven (160 °C). Roer voorzichtig om en gaar verder tot de cruesli mooi bruin is. Laat afkoelen en voeg de pure chocolade toe. Serveer de cruesli van Sandra Bekkari met wat Griekse yoghurt of een scheutje (plantaardige)melk.

 

Nog meer gezonde recepten van Sandra Bekkari proberen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content