Recept: heerlijke Libanese taboulé met gebakken aubergines
05 aug 2016
Soms heb je niet zin in Vlaamse kost en wil je wel eens iets nieuws uitproberen. Heb je nog inspiratie nodig voor een lekker internationaal gerechtje? Dan is deze overheerlijke taboulé met gebakken aubergines misschien wel iets voor jou. Maak je alvast klaar voor een stukje Libanon op je bord.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de taboulé
- 400g pruimtomaten, in kleine blokjes
- 200g fijngehakte bladpeterselie
- 2 theelepels fijn zeezout
- 50g fijne bulgur
- 200g fijngehakte muntblaadjes
- 200g kerstomaten
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, uitgeperst
- 1/4 theelepel korianderpoeder
Voor de aubergines
- 1 aubergine, in dunne schijfjes
- 2 eetlepels zout
- enkele eetlepels tarwebloem
- druivenpitolie
- honing of dadelzaad
- 2 eetlepels sesamzaad
Zo maak je het
- Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze in een vergiet 30 minuten uitlekken.
- Doe de blokjes tomaat in een zeef en bestrooi eveneens met een beetje zout.
- Vang het tomatensap op in een kom. Verwarm en giet over de bulgur (in een grote kom). Laat de bulgur een uur staan.
- Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de taboulé toe en meng goed. Werk af met de kerstomaten en verse munt.
- Dep de plakjes aubergine droog met keukenpapier. Wentel ze in bloem en bak ze goudbruin in druivenpitolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer bij de taboulé en werk af met honing of dadelsiroop en sesamzaadjes.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier