Recept: healthy lunch tabouleh met gerookte eendenborst
26 jan 2018
Nu de zomer voor de deur staat, kiezen we steeds vaker voor een gezonde hap in plaats van een pakje friet. Dit receptje is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor de lijn.
Ingrediënten:
- 400g eendenborst
- 200g rode kerstomaten
- 200g gele kerstomaten
- 200g pruimtomaten
- 500g gewone tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
- 2 el witte balsamicoazijn
- 2 el dadelsiroop
- 60 ml olijfolie
- 100g granaatappelpitjes
- handvol oreganoblaadjes
- 400g bulgur
- handvol verse munt
Zo maak je het:
- Snij alle tomaten en de paprika in kleine blokjes. Doe ze samen met de rode ui, knoflook, oregano, balsamico- azijn en olijfolie in een kom.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kruid de eendenborsten met peper en zout. Bak ze eerst op de velkant in hete olie en dan aan de andere kant.
- Haal de eend uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten. Snijd in plakjes.
- Meng de bulgur met de groenten, dresseer er de eendenborst op en werk af met dadelsiroop, granaatappelpitjes en munt.
Nog meer gezonde en lekkere receptjes:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier