Recept: heerlijke groentetaart met groene en witte asperges
Het mooiste weekend van het jaar staat voor de deur: paaseitjes zoeken in de tuin en dan lekker lang samen lunchen. Dit verrukkelijke recept is dé perfecte aanvulling voor het paasmenu.
Groentetaart voor 4 personen: wat heb je nodig?
- 6 vellen filodeeg
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 250 g ricotta
- 50 g geraspte parmezaan
- 500 g groene asperges
- 250 g witte asperges
- een handvol verse kervel
- een handvol Oost-Indische kers
- de blaadjes van 2 takjes verse tijm
- de zeste van 1 citroen
- het sap van 1 citroen
Zo maak je een groentetaart met groene en witte asperges:
Klop het ei los en roer het door de ricotta, de knoflook en de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Bekleed een voldoende grote bakvorm met bakpapier.
Neem een vel filodeeg en bestrijk het met een dun laagje olijfolie. Leg het in de bakvorm. Herhaal dit met de andere vellen en schik ze eroverheen. Bestrijk het bovenste vel met het ricottamengsel. Schik daar de groene asperges op. Besprenkel met olijfolie en de helft van de tijm en zet 20 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
Schaaf ondertussen de witte asperges met een mandoline in flinterdunne plakjes. Besprenkel ze met twee eetlepels olijfolie, het citroensap en breng op smaak met peper, zout, de rest van de tijm en de citroenzeste. Haal de taart uit de oven, schik de witte asperges bovenop de groene en werk af met kervel en Oost-Indische kers.
Ontdek meer recepten:
- Recept: witloofsoep met kabeljauw en couscous van zeekraal
- Recept: lichte bouillonsoep met dorade en fris lentegroen
- Recept: amandel-citroencake met frambozenjam
- Recept: lintpasta met pesto en pistachenoten
- Lentelekkers: met deze vier recepten breng je de lente op tafel
Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier