Recept: groentecalzone met kalfsgehakt van Sandra Bekkari
Weinig tijd om gezond te koken? Geen excuus meer! In Fast Food geeft Sandra Bekkari maar liefst 80 recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Goed nieuws: aan Feeling verklapt ze alvast enkele van haar favorieten. Vandaag: de heerlijke groentecalzone met kalfsgehakt van Sandra Bekkari.
Dat we het druk hebben, is een feit. Dat bewijst ook ‘Fast Food’, want het nieuwe boek van Sandra Bekkari werd in mum van tijd een succes. Het concept is net zo eenvoudig als de recepten: je krijgt tal van tips en uitleg over de SANA-methode. Daarnaast krijg je maar liefst 80 recepten die je gemiddeld in 30 minuten op tafel tovert. Extra voordeel: ze probeert de afwasberg te beperken. Halleluja!
Zin in een fris diner? Probeer dan deze groentecalzone met kalfsgehakt van Sandra Bekkari eens.
Recept: de groentecalzone met kalfsgehakt van Sandra Bekkari
Dit heb je nodig:
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g kalfsgehakt
- 1 tl oregano
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 tl harissapasta
- 1 zoete puntpaprika, in stukjes
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 eidooier
- 2 volkoren (spelt)wraps
- 4 el passata
- 100 g gratinkaas
- 2 handvol gemengde sla
- enkele tomaatjes
- pijnboompitten, geroosterd
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper, zout, oregano, tomatenconcentraat en harissapasta. Voeg de paprika en prei toe en stoof mee.
- Roer de eidooier los met een scheutje water.
- Bestrijk zo’n 1½ centimeter van de rand van de volkorenwraps met het eigeel. Beleg ze voor de helft met de passata en het groente-gehaktmengsel (niet op de randen). Strooi er gratinkaas over en ook over de randen. Vouw de wrap dicht en duw de randen goed aan met een vork.
- Leg de calzone op een bakplaat met bakpapier. Strijk de bovenkant van de calzone in met de rest van het eigeel. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met gemengde sla, tomaatjes op smaak gebracht met peper, fleur de sel, pijnboompitten en olijfolie.
TIPS:
- Maak de saus op voorhand in een grotere portie. Je kan ze twee dagen bewaren in de koelkast of tot drie maanden in de diepvries.
- Ook lekker met lamsgehakt.
Fast Food – Sandra Bekkari – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
Meer gezonde recepten van Sandra Bekkari:
- Recept: de zalmburger van Sandra Bekkari
- Recept: de groentecalzone met kalfsgehakt van Sandra Bekkari
- Recept: gevulde aubergines van Sandra Bekkari
- Recept: de gegratineerde ovenschotel van Sandra Bekkari
- Recept: homemade cruesli met chocolade van Sandra Bekkari
(Beelden: Wout Hendrickx/Karl Brunix)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier