Recept: gezonde pizza met pompoen en salie
22 mei 2019
In een ideale wereld is pizza gezond, dat dacht ook Manon van Essen toen ze op café filosofeerde over een wereld waarin pizza net zo voedzaam is als salade. Dus ging ze aan de slag. Het resultaat: PIZZA, een boek met heerlijke recepten om pizza’s te maken die heel gezond zijn. Wij verklappen alvast het recept voor een heerlijke pizza met pompoen en salie. Smakelijk!
Ingrediënten (2 pers)
- 250 g pompoenvruchtvlees
- 5 g chillipeper
- 30 ml sinaasappel + rasp van 1 sinaasappel
- 15 ml olijfolie
- 60 g brie
- 2 pizzabodems (zie voor het recept: Zo maak je een gezonde pizzabodem op basis van groenten)
- peper en zout
Zo maak je het:
De pompoen en salie
- Verwarm je oven voor op 220°C. Snijd ondertussen de pompoen in dunne reepjes en verdeel deze over een bakplaat. Hou de pitten apart voor later.
- Verwijder de zaadlijsten van de chillipeper en snijd deze fijn.
- Met de fijngesneden chilipeper, sinaasappelrasp en -sap met olijfolie en verdeel het mengsel over de pompoen.
- Bak alles in de oven tot het mooi bruin begint te kleuren.
De pizza’s
- Snij de brie in mooie plakjes of breek deze in stukken voor een mooi effect.
- Verdeel de brie over de pizza’s.
- Haal de pompoen en salie uit de oven en verdeel deze over de pizza’s.
- Bak de pizza’s vervolgens in 12 minuten af in de oven.
De pompoenpitten
- Rooster de pompoenpitten in een apart pannetje. De pitten zijn klaar als ze popcorn beginnen te poppen.
- Top je pizza’s hiermee af voor een extra bite.
Meer recepten vind je in het boek Pizza van Manon van Essen. Uitgeverij Spectrum – € 16,99
MEER GEZONDE RECEPTEN:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier