Recept: gezonde pizza met kappertjes en verse tonijn
06 jun 2019
In een ideale wereld is pizza gezond, dat dacht ook Manon van Essen toen ze op café filosofeerde over een wereld waarin pizza net zo voedzaam is als salade. Dus ging ze aan de slag. Het resultaat: PIZZA, een boek met heerlijke recepten om pizza’s te maken die heel gezond zijn. Wij verklappen alvast het recept voor een heerlijke pizza met tonijn en kappertjes. Smakelijk!
Wat heb je nodig? (2 pers)
- 2 pizzabodems (ontdek het recept hier: Zo maak je een gezonde pizzabodem op basis van groenten)
- 70 g rode ui
- 100 g gekleurde cherrytomaten
- 40 g Parmezaanse kaas
- 100 ml passata
- 100 g verse tonijn
- 30 g kappertjes
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 220°C. Bak de pizzabodems circa 3 minuten voor in de oven.
- Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en de cherrytomaten in dunne plakjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en zet deze apart.
- Verdeel vervolgens de passata over de pizzabodems.
- Beleg de pizza’s met de uien, tonijn en de cherrytomaten en top hem af met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de pizza’s 10 minuten af in de oven totdat de randen mooi goudbruin kleuren.
- Top de pizza’s voordat je ze serveert af met de kappertjes, kan niet mis gaan.
Meer recepten vind je in het boek Pizza van Manon van Essen. Uitgeverij Spectrum – € 16,99
MEER GEZONDE RECEPTEN:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier