Recept: gezonde falafel-balletjes met frisse groene kruiden

Waan je helemaal in het Midden-Oosten met deze heerlijke falafel-balletjes. Ze zijn niet allen vegetarisch maar ze zijn ook super gemakkelijk om te maken.

 

Ingrediënten:

  • 600g gedroogde kikererwten
  • 1/2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 zeste van citroen
  • 1 el citroensap
  • 1el gemalen koriander
  • 1el gemalen komijn
  • snufje chillivlokken
  • 1/2 el zout
  • 1/2 el bicarbonaat
  • 50g bleom
  • 1 aubergine (in dunne plakjes)

Voor de tahin-saus:

  • 100ml tahin
  • 1/2 citroen
  • snufje zout
  • water om te verdunnen

Zo maak je het:

  • Laat de kikkererwten een nacht weken. Giet af, spoel en laat goed uitlekken.
  • Mix met een keukenrobot tot een homogene massa. Doe er de ui, knoflook, peper, peterselie en koriander bij. Mix opnieuw.
  • Doe er dan het bicarbonaat, zout, komijn, koriander, chilivlok- ken, citroensap en zeste bij. Mix weer.
  • Maak je handpalmen nat en rol balletjes van het mengsel. Rol ze door de bloem en bak ze in een pan met hete olijfolie goudbruin en krokant (4 tot 5 min).
  • Bak de plakjes aubergine ook nog even, en meng de ingrediënten voor de tahin-saus door elkaar. Serveer de plakjes en het sausje bij de balletjes.
  • Garneer met enkele takjes bladpeterselie.

Lees ook:

“Minder eten en meer bewegen helpt NIET als je wilt afvallen, dit wel”

Zoveel wegen we meer dan in de jaren 60

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content