Recept: gezonde falafel-balletjes met frisse groene kruiden
26 jan 2018
Waan je helemaal in het Midden-Oosten met deze heerlijke falafel-balletjes. Ze zijn niet allen vegetarisch maar ze zijn ook super gemakkelijk om te maken.
Ingrediënten:
- 600g gedroogde kikererwten
- 1/2 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 bosje koriander
- 1 zeste van citroen
- 1 el citroensap
- 1el gemalen koriander
- 1el gemalen komijn
- snufje chillivlokken
- 1/2 el zout
- 1/2 el bicarbonaat
- 50g bleom
- 1 aubergine (in dunne plakjes)
Voor de tahin-saus:
- 100ml tahin
- 1/2 citroen
- snufje zout
- water om te verdunnen
Zo maak je het:
- Laat de kikkererwten een nacht weken. Giet af, spoel en laat goed uitlekken.
- Mix met een keukenrobot tot een homogene massa. Doe er de ui, knoflook, peper, peterselie en koriander bij. Mix opnieuw.
- Doe er dan het bicarbonaat, zout, komijn, koriander, chilivlok- ken, citroensap en zeste bij. Mix weer.
- Maak je handpalmen nat en rol balletjes van het mengsel. Rol ze door de bloem en bak ze in een pan met hete olijfolie goudbruin en krokant (4 tot 5 min).
- Bak de plakjes aubergine ook nog even, en meng de ingrediënten voor de tahin-saus door elkaar. Serveer de plakjes en het sausje bij de balletjes.
- Garneer met enkele takjes bladpeterselie.
Lees ook:
“Minder eten en meer bewegen helpt NIET als je wilt afvallen, dit wel”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier