Recept: gember-kersenijs met crumble van pittige boekweit
Summer’s here! Tijd voor barbecues, cocktails en niet te vergeten: ijsjes. Dit gember-kersenijs met boekweit-crumble is een tikkeltje anders dan je standaard ijscoupe, maar smaakt minstens zo goed.
Recept: gember-kersenijs met crumble van pittige boekweit
Lijkt gember in een ijsje je geen goed idee? Wél als het gaat om stemgember. De gekonfijte gemberwortel is veel zachter, smaakt lekker zoet en is de perfecte smaakmaker voor desserts. Het zoete van het gember-kersenijs en de pittigheid van de crumble brengen dit gerecht perfect in balans. Een symfonie van smaken, waarmee je absoluut indruk maakt op je gasten.
Gember-kersenijs
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 200 g kersen (vers of diepvries)
- 2 bananen
- 10 stukjes stemgember
- 200 ml kokosroom
- het sap van 1/2 limoen
Zo maak je het:
Mix alles in een blender. Laat opstijven in een ijsmachine.
Crumble van pittige boekweit
Wat heb je nodig?
- 25 g sesamzaad
- 150 g boekweit
- 1 snuf zout
- 1 snuf chilivlokken
- 1 el kokosolie
- 2 el ahornsiroop
Zo maak je het:
Rooster de boekweit en sesamzaadjes in een hete pan. Smelt de kokosolie in een ander pannetje. Haal van het vuur zodra de kokosolie gesmolten is. Roer er de ahornsiroop, zout en chilivlokken door. Zet terug op het vuur en laat zachtjes karamelliseren. Doe er dan de boekweit en sesamzaadjes bij. Laat nog ietsje langer karamelliseren. Stort uit, zodat het mengsel hard kan worden.
Nog meer heerlijke recepten:
- BBQ-recept: Italian style pulled pork
- 5 x klassieke desserts op een gezondere manier
- Apero-time: Virgin Tom Collins en Bloody Mary-oesters
Tekst: Ann van der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier